Szórakozás

“Európa nyitott az új dolgokra”

ByeAlex (ByeAlex)
ByeAlex (ByeAlex)

ByeAlex szerint önmagáért beszél, hogy ő érte el Magyarország eddigi harmadik legjobb eredményét az Eurovízión. A magyar hipszter a tizedik helyen végzett.

A Magyarországot képviselő ByeAlex a csütörtöki elődöntőből jutott az Eurovíziós Dalfesztivál fináléjába. A döntőben Németország a maximális 12 pontot adta produkciójára, de 10 pontot kapott Finnországtól és Svájctól is.

A 28 éves magyar tizenhetedikként lépett színpadra, közvetlenül a későbbi győztes után. Bár előző este, a zsűri előtt előadott produkció során adódott néhány technikai probléma (például részlegesen elment a világítás), ezúttal minden rendben ment.

“Szerintem önmagáért beszél, hogy Magyarország eddigi harmadik legjobb eredményét értem el az Eurovízión, ráadásul 12 pontot kaptam a németektől. Úgy érzem, kiderült, hogy Európa nyitott egy új dologra, sokakban benne volt: egy énekes magát hozza, ne pedig másoljon” – mondta ByeAlex az MTI-nek a szereplésről.

“Tudom, hogy sokat kell még fejlődnöm, mert jó dalszerzőnek gondolom magam, de előadóként még van hová előrelépnem. Nagyon jó érzés volt tizenvalahányezer embernek énekelni az Arenában, most nem volt bennem idegesség, mint az elődöntőben” – mondta.

A finálé előtt a nagyobb fogadóirodák többsége csak a 17. hely környékére várta Magyarországot.

ByeAlex egymás után a harmadik magyar döntős. A Compact Disco tavaly Bakuban 24. lett Sound of Our Hearts című dalával, egy évvel korábban pedig Wolf Kati 22. helyezést érte el Düsseldorfban a What about my dreams című slágerrel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik