Szórakozás

A svéd tévében ByeAlex győzött

ByeAlex(1)(1)(960x640).jpg (ByeAlex)
ByeAlex(1)(1)(960x640).jpg (ByeAlex)

A svédek nemcsak daláért, hanem sapkájáért, szemüvegéért is imádják.

Egy Malmőben élő magyar üzletasszony fizetés nélküli szabadságot vett ki, hogy önkéntesként ByeAlex idegenvezetője legyen. Szeremley Csilla a közrádióban arról, hogy milyen esélyei lehetnek a magyar énekesnek, azt mondta: a svéd televízió egyik műsorában matematikailag elemezték, melyik a legjobb dal, és a Kedvesemet hozták ki győztesnek, mert megvan benne minden szükséges komponens.

Szeremley Csilla elmondta: ByeAlex nagy népszerűségnek örvend a svédek körében, az utcán nemcsak tinédzserek, hanem nagymamák és családosok is folyamatosan megállítják, gratulálnak neki, közös fényképeket készítenek vele, dúdolják a dalát, de a magyar énekes a sapkájával és szemüvegével is divatot teremtett Malmőben.

ByeAlex egyébként már azzal is elégedett volt, hogy bejutott a döntőbe, de kísérőzenészei optimistábbak. Ők úgy látják, minden esély megvan a korábbi éveket felülmúló magyar szereplésre a malmői Eurovíziós Dalfesztivál fináléjában. Wéber Helga az előjelek és a megérzése alapján azt mondta: jobb helyezést érnek el, mint az elmúlt évek magyar indulói. Kővágó Dániel gitáros szerint benne van a pakliban, hogy a legjobb tíz közé kerülnek.

Az egyes országok nemzeti zsűrijének szavazatait, valamint a tévénézők által az utolsó dal elhangzását követő 15 percben leadott telefonos/sms-es voksokat egyenlő arányban veszik figyelembe (saját országra nem lehet szavazni). A verseny szabályai szerint mindig az előző évi győztes ország a rendező, tavaly Bakuban egy svéd énekesnő, Loreen nyert Euphoria című dalával.

Az M1 élőben közvetíti a döntőt a helyszínről.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik