Szórakozás

Dán győzelem az Eurovízión

ByeAlex (ByeAlex)
ByeAlex (ByeAlex)

A dán Emmelie de Forest nyerte az 58. Eurovíziós Dalfesztivált. ByeAlex a 10. helyen végzett.

Az Eurovíziós Dalfesztivál fergeteges szombati döntőjét a résztvevő országok és a szakértők szavazatainak összesítése után Emmelie Charlotte-Victoria de Forest nyerte az Only Teardrops című dallal. A második Azerbajdzsán, a harmadik Ukrajna delegáltja lett.

Mit kell tudnunk a nyertesről? A különleges nevű Emmelie Charlotte-Victoria de Forest 1993-ban született svéd apa és dán anya gyermekeként. Családfája állítólag több nemeshez és királyhoz is visszavezethető. Énekelni kilenc évesen kezdett. 2011-ben a Marieger-fjordról Koppenhágába költözött, és beiratkozott Katrine Sadolins énekóráira. A Universal Music kiadóhoz 2013 márciusában szerződött, első albuma Only Teardrops címmel idén májusban realizálódik.

Fotó: Facebook / ByeAlex

Az Eurovíziós Dalfesztivál döntőjében 26 ország közül tizenhetedikként lépett színpadra a Magyarország színeiben induló ByeAlex. A fiú saját bevallása szerint az esélytelenek nyugalmával állt színpadra szombat este a malmői verseny fináléjában, ám mégis meglepően előkelő helyen végzett: 84 ponttal végül a 10. helyen zárt. 12 pontot köszönhetünk Németországnak, de Litvánia, Bulgária, Svédország, Hollandia, Szerbia, Norvégia, Finnország és Olaszország támogatása nélkül sem érhettünk volna el ilyen jó eredményt. Utoljára Rúzsa Magda jutott a tíz közé 2007-ben.

Magyarország egyébként tizenegyedik alkalommal vett részt az Eurovíziós Dalversenyen, és 2013-ban harmadik legjobb eredményét érte el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik