Szórakozás

ByeAlex: Nem nyerhetek!

Az énekes a dán vagy a norvég indulót látja a legesélyesebbnek a mai döntőben.

Ma rendezik a svédországi Malmőben az 58. Eurovíziós Dalfesztivál döntőjét, amelyben 26 ország előadója lép színpadra, köztük ByeAlex Kedvesem című dalával. A Magyarországot képviselő énekes saját bevallása az esélytelenek nyugalmával lép színpadra.

Fotó: MTI

“Egyrészt nem latolgatom, hogy hányadik helyen végezhetek, másrészt pedig nem hiszem, hogy megnyerhetem. Én a dán vagy a norvég indulót látom a legesélyesebbnek az első helyre” – mondta a Borsnak a fényeslitkei fiú, akinek Kedvesem című dala 17.-ként hangzik majd el a 26-os mezőnyben.

A csütörtöki elődöntőből a fináléba került ByeAlexen kívül Franciaország, Litvánia, Moldova, Finnország, Spanyolország, Belgium, Észtország, Fehéroroszország, Málta, Oroszország, Németország, Örményország, Hollandia, Románia, az Egyesült Királyság, Svédország, Dánia, Izland, Azerbajdzsán, Görögország, Ukrajna, Olaszország, Norvégia, Grúzia és Írország legjobbjai adják elő dalaikat.

Az egyes országok nemzeti zsűrijének szavazatait, valamint a tévénézők által az utolsó dal elhangzását követő 15 percben leadott telefonos/sms-es voksokat egyenlő arányban veszik figyelembe (saját országra nem lehet szavazni). A verseny szabályai szerint mindig az előző évi győztes ország a rendező, tavaly Bakuban egy svéd énekesnő, Loreen nyert Euphoria című dalával.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik