Szórakozás

Egy település megközelíthetetlen, sok a baleset Veszprém megyében

Havazás (havazás)
Havazás (havazás)

A Veszprém megyei Tés megközelíthetetlen a havas útviszonyok miatt és sok baleset történt a megyében - tájékoztatta a közútkezelő és a rendőrség csütörtökön az MTI-t.

Biztosított az alapellátás a hófúvások miatt elzárt Veszprém megyei településen, Tésen – mondta a mintegy kilencszáz lakosú falu polgármestere csütörtökön az MTI-nek. Berki Józsefné elmondta, hogy nincs hiány alapvető élelmiszerekből a faluban, az óvodások és az idősek pedig időben megkapták az ebédjüket Jásdról.

Mintegy ötven tési diák Várpalotára jár iskolába, őket az iskolabusz biztosan hazahozza – ígérte a polgármester, arra hivatkozva, hogy a közútkezelő arról tájékoztatta, két órán belül ismét lehet közlekedni a településhez vezető úton.
A zsákfalu azért vált megközelíthetetlenné, mert a hófúvások miatt járművek fordultak keresztbe az egyetlen bevezető úton. A helyzet nem ismeretlen a tésieknek, korábban előfordult már olyan is, hogy egy hétre elzárta őket a hó a külvilágtól – idézte fel a polgármester.

Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szóvivőjének közleménye szerint Veszprém megyében a Bakony, a 8-as főút és a Veszprém- Tapolca közötti út térségében a folyamatos havazás és az orkánerejű széllökések miatt a látótávolság minimálisra, 50 méter alá csökkent.

A nagy erejű széllökések leginkább a rakomány nélküli nehézgépjárművek stabilitását veszélyeztetik, emiatt több pályaelhagyásos baleset is történt a felsorolt térségekben – tette hozzá.

Kómár Viktória, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője arról tájékoztatta az MTI-t, hogy Veszprém és Tapolca között három autó ütközött össze, tart a műszaki mentés, a 8-as főúton, Hajmáskér és Veszprém között pedig három autó csúszott egymásba, lezárás nincs, azonban a forgalom torlódik. Ezen az útszakaszon a teherautók nem tudnak feljutni az emelkedőn, ezért – bár útlezárás nincs – a rendőrség azt tanácsolja, hogy a teherjárművek válasszanak más útvonalat.

Ajka-Bakonygyepes és Városlőd között keresztbe fordult kamion akadályozza a forgalmat, műszaki mentés van; Csopakon a 73-as úton, az emelkedőn nem engedik felfelé haladni a teherautókat – sorolta Kómár Viktória.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik