Szórakozás

Folytatódik az Eurovíziós Dalfesztivál – Janicsák Veca, Vastag Tomi és Odett is bizonyíthat

Ma este a második elődöntővel folytatódik az Eurovíziós Dalfesztivál magyar versenye, A Dal: az M1 és a Duna World csatornán élőben látható show-ból újabb hat előadó és szám jut a február 23–24-i középdöntőkbe.

Az 58. Eurovíziós Dalfesztivál magyar versenyének végső szakaszába jutott harminc dal előadói közül a szombati második elődöntőben tíz lesz látható-hallható.

A műsorban az alábbi dalok hangzanak el:

ByeAlex – Kedvesem (szerző: Márta Alex és Palásti Kovács Zoltán Zoohacker)

Éliás Gyula Mindhalálig várni rád (Éliás Gyula, Kardos Norbert, Geszti Péter)

Janicsák Veca Új generáció (saját szerzemény)

Kállay-Saunders András My Baby (Kállay-Saunders András, Burai Krisztián, Bodóczki Ernő, Leslie Tay, John Alexis)

Odett Ne engedj el (Kovács Gergő, Takács Zoltán, Fátyol Kamilla, Polgár Odett)

Plastikhead és Gáspár Laci A szeretet él (Gáspár Laci, Tóth Zoltán, Orbán Tamás)

Rami Puzzle (Kálmán Tamás, Hideg Judit Ramóna Rami)

Szabó Ádám – Hadd legyen más (Szabó Ádám, Molnár Levente, Szabó Ágnes)

Vastag Tamás Holnaptól (Szabó Zé, Szente Vajk)

Völgyesi Gabi Csak te légy (Kovacsics Ádám, Major Eszter)

A február 9-i második elődöntőben két extraprodukciót is láthatnak a nézők. Elénekel egy dalt Wolf Kati, aki 2011-ben képviselte Magyarországot az Eurovíziós Dalfesztiválon, és a düsseldorfi döntőben a 22. helyen végzett What About My Dreams (Szerelem, miért múlsz) című dalával. Szintén fellép a műsorban Szente Vajk színművész, aki az egyik versenydal szövegírója is.

A Dal első, február 2-i elődöntőjéből a zsűri döntése alapján Agárdi Szilvi és Pál Dénes duettje, a „Szíveddel láss”, Keresztes Ildikó előadásában a „Nem akarok többé játszani” című dal, és Rácz Gergőtől a „Csak állj mellém” került a középdöntőbe, a tévénézők szavazatai alapján pedig Baricz Gergő „Húz” című dala, Gyurcsík Tibortól az „Örök harc”, valamint a Palcsó Tamástól elhangzott „Ezt látnod kell” jutott tovább.

A Dal harmadik elődöntőjét február 16-án rendezik. A három elődöntőből továbbjutó összesen 18 dal a február 23–24-i középdöntőkben mérkőzik meg, ahonnan négy-négy jut a március 2-i döntőbe.

A középdöntőbe, majd a fináléba kerülő produkciók egyik felét a szakmai zsűri választja ki, másik felét a tévénézők telefonos szavazása határozza meg. A döntőben majdan elhangzó nyolc dal közül négyet juttat a zsűri a végső fázisba, közülük ismét a nézők döntik el, ki képviselje Magyarországot az idei Eurovíziós Dalfesztiválon május 14. és 18. között a svédországi Malmőben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik