Szórakozás

Nem indított rosszul A Dal

A teljes lakosságot tekintve egész sokan nézték, a kereskedelmileg legfontosabb csoport viszont hanyagolta az eurovíziós selejtezőt. Elstartolt a köztévé zenei tehetségkutatója.


Gyurcsík Tibor a Nappal háttal (MTI / Bruzák Noémi)

A tévénézők közül összesen 912 ezren voltak kíváncsiak a közmédia idei tehetségkutató műsorára, A Dalra, idősávjában a legnézettebb volt. A magyar néplelket megmozgató versenynek szombaton volt az első selejtezője. Az első mondatban írt számot árnyalja, hogy ez a teljes tévéző lakosságra vetítve van így, a kereskedelmileg legaktívabb (és emiatt a hirdetők számára legfontosabb) 18-49-es korcsoportban már nem tudott ilyen szépen teljesíteni. A Dal idei első műsora csak a kilencedik helyre volt jó a napi toplistában, 274 ezer nézővel. Az esti idősávban is csak közepesen nézték a 18-49-esek – a Titkok Kamrája 3. és a Dirty Dancing 2. című filmek is jócskán leelőzték. A heti toplistát megnézve pedig a 14. helyre kapaszkodott fel a köztévés műsor.

Hétvégén már megemlékeztünk a válogató első adásáról. A Dopeman szerint egyszerűen csak „Eurovíziós Szarfesztivál”-ként emlegetett dalversenyben Agárdi Szilvi és Pál Dénes duettje, Keresztes Ildikó, Rácz Gergő, Baricz Gergő, Gyurcsík Tibor, valamint Palcsó Tamás (de miéééért?) jutott tovább.

A szimpátiaszavazáson alapuló, soknemzetes énekverseny előszobájának számító A Dal első adása szerencsére nem volt olyan kínos és technikai hibáktól zajos (vagyis inkább zajtalan), mint a tavalyi. 2012-ben ugyanis a párórás zenei (!) műsor alatt tucatszor sikerült elrontania a köztévének a show hangosítását. A mostani produkciókat hallva ez utóbbiban idén csak reménykedhettünk. A dalok többsége színtelen-szagtalan volt, ráadásul – az esztrádhangulatot emelendő – előkerült a nyolcvanas-kilencvenes évekből ránk maradt, kihangosítás nélküli díszgitározás is.

És ön mit gondol A Dalról? Kommenteljen bátran!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik