Szórakozás

Vészesen fogynak az Eurovíziós Dalfesztivál jelöltjei

Szirtes Edina Mókus után a The (hated) Tomorrow zenekar is visszalépett.

Mindkét versenyző azzal indokolta a visszalépést az Eurovíziós Dalfesztivál magyar válogatóversenyének elődöntőjében való szerepléstől, mert mindkettejük dala elhangzott már korábban koncerten vagy zenemegosztó portálon.

„Értesülve arról, hogy egy, a zenekartól teljesen független személy júniusban feltöltötte az Anyáddal című dalunkat egy zenemegosztó weboldalra, kötelességünknek éreztük, hogy a korrektség jegyében visszalépjünk az Eurovíziós Dalfesztivál 2013-as programjából. A The (hated) Tomorrow tudatosan töltötte fel csak szeptembertől az internetre a dalt, valamint játszani is kizárólag csak ezt követően kezdte. Sajnálattal értesültünk a fejleményről és egyben szeretnénk elnézést kérni ezért a borzasztó kellemetlenségért, amit okoztunk” – indokolta lépését Horváth Balázs, a The (hated) Tomorrow dalának szerzője a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alaphoz (MTVA) eljuttatott közleményében.

Szirtes Edina Mókus is azzal indokolta visszalépését, hogy dalát más formában, de előadta már koncerten.

Csütörtökön sajtótájékoztatón hirdették ki, melyik az a 30 pályamű, amelyik bekerült az MTVA A Dal című show-műsorba, vagyis az idei Eurovíziós Dalfesztivál magyar válogatójának elődöntőjébe.

A magyar válogatóverseny elődöntőit február 2-án, 9-én és 16-án rendezik, majd két középdöntőt követően március 2-án dől el, ki képviseli Magyarországot idén májusban a svédországi Malmőben az Eurovíziós Dalfesztiválon.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik