Szórakozás

Öt dalával versenyez Geszti

geszti péter (geszti péter)
geszti péter (geszti péter)

Öt számban érdekelt Geszti Péter az Eurovíziós Dalfesztivál most szombaton induló magyar válogatóversenyén, A Dalban.

Geszti Péter szövegíróként Rácz Gergő, Éliás Gyula és Fehér Zoltán dalait jegyzi, emellett besegített Gyurcsík Tibor és Burai Krisztián munkáiba.

„Korábban csak egy eurovíziós érdekeltségű dalhoz írtam szöveget, Wolf Kati Szerelem, miért múlsz című számához, amely a két évvel ezelőtti düsseldorfi versenyen szerepelt. Most nem a magyar válogatóversenyre írtam dalszövegeket, hanem kedves zenész barátaim, kollégáim felkérésére” – jegyezte meg az X-Faktor egykori ítésze. Véleménye szerint az Eurovíziós Dalfesztiválon talán akkor tud igazán sikeres lenni egy produkció, ha nemcsak jó, hanem attraktív, könnyen befogadható és nemzetközileg is „kódolható”.

A három dalszöveg (Fehér Zoltán: Nincs baj, Éliás Gyula: Mindhalálig várni rád, Rácz Gergő: Csak állj mellém) mellett Geszti Péter két másik szám elkészítésében is közreműködött: a Gyurcsík Tibor előadásában elhangzó Örök harc című dalhoz rapbetétet írt, Burai Krisztián Született szívtiprójának szövegét pedig kicsit kiigazította néhány helyen a szerző kérésére.

Az Eurovíziós Dalfesztivál magyar válogatóversenyében, A Dalban a versenyben maradt 30 produkció először a február 2-i, 9-i és 16-i elődöntőben látható, az ezt követő két középdöntőből nyolc dal jut a március 2-i döntőbe, ahol kiderül, melyik képviseli Magyarországot május 14. és 18. között Malmőben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik