Szórakozás

Steiner Kristóf disznószemet evett

Az újságíró néhány hete Izrael északi részén egy túlélőkurzuson vett részt, de máskor is szüksége volt már az akaraterejére.

Steiner Kristóf nagy túlélő: először a Celeb vagyok, ments ki innen! című realityben bizonyított. “A műsor során az egyik legtrükkösebb megoldásom az volt, hogy babot pirítottam egy lábosban a tűz felett, alaposan megsóztam, és snackként ropogtattuk. Bár akkoriban mindenkinek nagyon bejött, nem hiszem, hogy bármelyikünk szívesen nassolna effélét az itthoni kényelemben. Ám ennél sokkal durvább volt, amikor már napok óta alig ettünk és nekem az egyik bátorságpróbán nyers disznószemet kellett elfogyasztanom azért, hogy egy kiadós vacsorát nyerjünk a társaimmal. Annak fényében, hogy négy éve vegán vagyok, ezt ma már biztosan nem tenném meg” – tudtuk meg Kristóftól, aki néhány hete Izrael északi részén egy túlélőkurzuson azt is megtanulta, hogyan lehet akár hónapokon át erdei gombákon, bogyókon és más ehető növényeken élni.

(Fotó: TV2)

Pásztor Anna, az Anna and the Barbies frontembere is pontosan tudja, milyen amikor a túlélésért kell küzdeni. Néhány éve a Survivorben számos megpróbáltatással nézett szembe a Karib partoknál. „Az már önmagában is kellemetlen volt, hogy néha napokig szinte semmit sem ettünk, de ami ennél is kilátástalanabbá tette a kalandot, az a bizonytalanság, hogy nem tudtuk, meddig tart az éhezés. Az egyetlen biztos táplálékunk a pirított kókusz volt. Az érettebb példányok ‘húsa’ apró darabokra szeletelve, egy kanál tengervízzel ízesítve, esetleg néhány kóbor kisrákkal összesütve kifejezetten finom, ízük a pattogatott kukoricához hasonlít. Néhányszor már elkészítettem a haveroknak is itthon, persze a kis kitinpáncélosok nélkül” – mesélt nevetve konyhai fortélyairól az énekesnő.

Többek között ilyen túlélési tippekre tanít Ray Mears is, a DoQ sorozatában. A téma szakértőjeként elhíresült műsorvezető ausztrál őslakosok archeológiai leleteit tanulmányozva jár utána, hogyan élhetők túl a természet legszélsőségesebb kihívásai. A fák kérgében élő férgek elfogyasztása például az egyik ismert módja a vadonban való boldogulásnak, de Ray a végére jár annak is, hogyan maradtak életben a britek a jégkorszak után vízi birodalommá alakult hazájukban. A felfedezésben társa Gordon Hillman professzor, akivel megmutatják azt is, hogyan kell lándzsával halászni, vagy gödörben szarvast sütni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik