Szórakozás

Steiner Kristóf így lett vega

Kutyája, Özge parányi combja vette el Steiner Kristóf kedvét a húsevéstől.

Gyakran kérdezik Steiner Kristófot, miért és hogyan hagyta el étkezéséből a húst. Bár az egykori zenetévés ma már egészségügyi és vallási magyarázatokat is ad a vegetarianizmus mellett, bevallotta, egykor egyáltalán nem a racionális érvek tántorították el kedvenc ételeitől.

„Mielőtt négy évvel ezelőtt vega lettem volna, én voltam a világ egyik legnagyobb húsevője: félkilós argentin steakeket tüntettem el, és rajongtam a dupla sajtburgerért. A világ akkor kezdett megfordulni velem, amikor egy nap kedvenc éttermemben egy libacombot falatoztam óriási élvezettel, miközben Özge, a kínai meztelenkutyám az ölemben szuszogott. Ahogy ott feküdt, nem tudtam nem észrevenni: a kis combocskája szinte hajszálpontosan ugyanolyan formájú, méretű, mint Özge virgácsa. Felmerült bennem a kérdés: mégis miben különbözik a tányéromon lévő élőlény az ölemben lévőtől. Ettől fogva minden alkalommal, amikor valamilyen ‘állatot’ ettem, átfutott az agyamon a gondolat: valószínűleg csak idő kérdése, és el fogom hagyni a húst…” – írta Facebook-oldalán Kristóf.

„Utána még majdnem egy évig ettem húst úgy már csak ‘megszokásból’ , de igazán már éreztem, hogy lecsengőben van. Amikor pedig meghoztam a döntést, soha többé semmiféle nehézséget nem okozott nem enni húst. Ennek négy éve, és ma már egyáltalán nem is tudok ételként tekinteni a húsra” – tette hozzá.

Kristóf elmondta, tisztában van vele, hogy a vega táplálkozásra áttérni nagy döntés, és nem is mindenkinek egyszerű, nekik azt javasolja, kezdetben tartanak húsmentes napokat, például húsmentes hétfőt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik