Szórakozás

Steiner Kristóf nem csügged

Steiner Kristóf (Steiner Kristóf)
Steiner Kristóf (Steiner Kristóf)

A MusicPlus volt főszerkesztője, Steiner Kristóf saját fizetéséről is lemondott, hogy életben tartsa a tévét, ám a csatorna így is megszűnik.

Tegnap hivatalosan is bejelentették a MusicPlus megszűnését. A magyar zenecsatorna bő másfél évig szórakoztatta a tévénézőket magyar és külföldi előadók klipjeivel és saját gyártású műsoraival. A tévé 2012. december 31-én látható utoljára. A Music Plus főszerkesztője a Viva Tv korábbi sztárja, Steiner Kristóf volt.

„2011. február 19-én, a születésnapomon indult a csatorna. Az elsőtől az utolsó pillanatig a csapat tagja voltam. Függetlenül attól, hogy az adminisztratív dolgokban nem vettem részt, tudtam, hogy baj van. Nem ért váratlanul a megszűnés. Nincs bennem szomorúság, mert mindig úgy látom kereknek a világomat, ahogyan éppen áll. Bármi történik velem, mindig nagyon hálás és boldog vagyok. Az egyetlen bánatom csupán az, hogy bebizonyosodott számomra, hogy a kreatív energia sokszor nem elég. Szükség van mellette olyan emberekre, akik materiális szempontból átlátják a dolgokat. Én inkább álmodozó vagyok, és bár sokunk álmát sikerült is megvalósítanunk ezzel a projekttel, hamar felébredtünk belőle. A financiális ügyekhez nem értek, és nem is inspirál ez a fajta munka. Főszerkesztőként az adás minőségéért és a műsorok tartalmáért vállaltam felelősséget” – mondta a Hír24-nek Steiner Kristóf.

A MusicPlus egykori főszerkesztője külföldről irányította a zenecsatornát. Az induláskor még Londonban élt, az utóbbi időben pedig Tel Aviv-ból szerkesztett. Elektronikus leveleken és Skype beszélgetéseken keresztül beszélt a főnökeivel és munkatársaival, a közös munka minden percében örömét lelte. Kristóf szerint az Istenes Bence által vezetett talkshow és a frissen végzett színművészetis Viola által vezetett PopUp is hiánypótló volt a hazai televíziózásban. A volt főszerkesztő olyan elhivatottsággal végezte munkáját, hogy még keresetéről is lemondott a működés érdekében.

„Eljött az idő, amikor el kellett döntenem, hogy én kapjak fizetést, vagy a többiek. Úgy határoztam, hogy inkább lemondok a részemről, ezért a MusicPlus-ból az elmúlt másfél évben mindössze százötvenezer forint bevételem volt. Senki se higgye azt, hogy ebből bárki meggazdagodott, épphogy fordítva. Mindenki szerelemből dolgozott, és aki megtehette, az utolsó pillanatig a süllyedő hajón maradt” – árulta el a Hír24-nek Steiner Kristóf.

A volt főszerkesztő nem csügged, inkább a jövőre gondol. Magyar és külföldi magazinoknak ír, kreatív írást tanít, könyveket ad ki, és tervekből sincs hiány.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik