Szórakozás

Citromdíjas lehet az Alkonyat

Robert Pattinson-Kristen Stewart (Robert Pattinson, Kristen Stewart)
Robert Pattinson-Kristen Stewart (Robert Pattinson, Kristen Stewart)

Kihirdették az idei „citromdíj”-jelöléseket. A legrosszabb film Arany Málna-díjára az Alkonyat-saga befejező epizódja is esélyes, Barbra Streisand pedig a legrosszabb alakítás kategóriájában lehet díjazott.

A citromdíjakat az Arany Málna Alapítvány 650 tagja, és a Rotten Tomatoes filmes honlap szavazói ítélik oda. A legtöbb, 11 jelölést az Alkonyat: Hajnalhasadás – 2. rész kapta, egyebek mellett több színészi kategóriában nyerhetnek szereplői. A legrosszabb film mezőnyébe a vámpírrománc befejezésén kívül a Csatahajó című sci-fi, és Adam Sandler Apa ég! című vígjátéka, valamint az Eddie Murphy főszereplésével készült Ezer szó is bekerült.

Sandler és Murphy A szellemlovas folytatásában szereplő Nicolas Cage-dzsel, az Alkonyat-sztár Robert Pattinsonnal és Tyler Perryvel osztozik a legrosszabbszínész-jelöltségen. Perry a Madea’s Witness Protection című filmjével hívta fel magára az Arany Málna Alapítvány figyelmét. Nemcsak a produkciót és rendezését találták csapnivalónak, hanem női és férfi alakítását is.

A színésznők közül Barbra Streisand a Szekatúra, Kristen Stewart pedig az Alkonyat, valamint a Hófehér és a vadász miatt került a mezőnybe. A további jelöltek: Katherine Heigl, Milla Jovovich és Tyler Perry.

A díjat idén az Oscar előestéjén, február 23-án osztják ki.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik