Szórakozás

Ő lett a világ legjövedelmezőbb színésznője

Natalie Portman (Natalie Portman, Oscar )
Natalie Portman (Natalie Portman, Oscar )

Még az Alkonyat-trilógia sztárjánál is jobb befektetés Natalie Portman.

Az Oscar-díjas Natalie Portman a legjobban megtérülő hollywoodi sztár, mert minden neki kifizetett dollár 42,70 dollárt fial a filmstúdióknak – tárta fel a Forbes.com internetes portál.

A Fekete hattyú című film például, amelynek főszereplőjeként Portman elnyerte a legjobb színésznőnek járó Oscar-díjat, 13 millió dollárra becsült összegbe került, ugyanakkor 329 millió dollár bevételt hozott.

Alig marad el Portman mögött az Alkonyat-filmek sztárja, Kristin Stewart, akinek “megtérülési rátája” 40,60. A Forbes.com listáján ő a legjobban kereső színésznő, idei jövedelmét 34,5 millió dollárra becsülik.

Jól megtérülő befektetés a stúdióknak Kristin Stewart Alkonyat-beli két partnere, Robert Pattinson, aki negyedik helyezettként 31,70 dollár bevételt termel minden befektetett dollár után, illetve a hatodik helyezett Taylor Lautner, aki 29,50 dollár bevétellel “viszonzott” minden dollárt, amelyet a stúdió belé fektetett.

A Forbes.com a vizsgált színészek legutóbbi három-három filmjével kapcsolatos gázsikat és bevételeket vetette egybe. Egyértelműen kiderült, hogy a legjobban “megtérülő” sztárok játszanak a legjövedelmezőbb filmekben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik