Szórakozás

Benkő Dániel hagyatékát rendezi

benkő dániel (benkő dániel)
benkő dániel (benkő dániel)

Benkő Dániel úgy érzi, eljött az idő arra, hogy rendezze a hagyatékát. A lantművész nem szeretné, ha halála után illetéktelen kezekbe kerülne értékes gyűjteménye.

Benkő Dániel mindenkit megnyugtat, egészségesebb mint valaha, nem haldoklik, hanem ahogy fogalmaz, “éldeklik”. Egyszerűen csak úgy gondolja, 65 évesen már gondolnia kell a “megvilágosodott mennybemenetelére”, és arra is, mi történik azután, ha már “csillag lesz az égen”. Éppen ezért elkezdte rendezni a hagyatékát, melynek igencsak értékes darabjai is vannak. Dániel az évek során rengeteg könyvet, zenei anyagokat és hangszert gyűjtött össze és érthető módon nem szeretné, ha ezek az enyészeté lennének, ha ő már “szentként ragyog az égen”.

„Sajnos láttam olyat, hogy egy művész hagyatékát elherdálták, olyanok vitték el, akiknek semmi közük nem volt hozzá. Azt szeretném, ha az én életművemmel nem történne meg ez, ezért inkább már most elkezdtem ezekről a dolgokról gondoskodni. Úgy gondolom, hogy mennybeköltözésem után a hagyatékomat egy kuratórium kezeli majd és szeretném a házamat emlékhellyé alakítani” – mondja Dániel, aki természetesen két lányáról is gondoskodni akar. Gyermekeire az ingatlanját hagyja majd és természetesen egyéb ingóságokat is. Lányai külföldön élnek, de a lantművész mindkettőjükkel tartja a kapcsolatot.

Dániel azt sem titkolja, hogy irtózik a temetésektől, nem jár gyászszertartásokra sem, mert, ahogy fogalmaz: tiszteli a halottakat, megkíméli őket a jelenlététől. Dániel azt is elárulta, azt akarja, hogy majd annak idején a testét elégessék, a hamvait pedig jelenlegi lakóhelyén, a Svábhegyen szórják szét, mert szeretne örökké eggyé válni ezzel a hellyel, amit most is annyira szeret.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik