Szórakozás

Ez történt a Nemzetiben Hollósi Frigyes halála miatt

nemzeti-szinhaz(960x640)(1).jpg (nemzeti színház)
nemzeti-szinhaz(960x640)(1).jpg (nemzeti színház)

Többé nem játsszák a Vesztegzár a Grand Hotelben és az Egy elsurranó patkány című előadásokat a Nemzeti Színházban.

A Nemzeti Színház vezetése úgy döntött, hogy két sikerdarabját is leveszi a műsorról. A Vesztegzár a Grand Hotelben és az Egy elsurranó patkány című előadások Hollósi Frigyes hirtelen halála miatt nem kerülnek többé színpadra, ugyanis a színész által megformált karaktereket szorosan az ő személyiségéhez alakították a rendezők. A Nemzeti Színház közleménye szerint a már megváltott jegyek 2012. december 31-ig a jegyirodában, illetve a színház jegypénztárában visszaválthatók, vagy másik előadásokra a helyek erejéig átcserélhetőek.

A társulat tagjai már Hollósi Frigyes halálának napján értesültek a műsorváltozásról. Bodrogi Gyula a Vesztegzár a Grand Hotelben című darabban játszott együtt az elhunyt Jászai Mari-díjas színésszel, akinek a halálát a mai napig nem tudja feldolgozni.

“Egyszerűen nem tudom elhinni, hogy már nincs ott a színházban. Mindig abban reménykedem, hogy rám köszön az öltözőben, de már sohasem fog. Nagyon nehéz feldolgozni, hogy elment közülünk. Nagyon jó barát és remek ember volt, a halála mindenkit megrendített” – mondta a Hír24-nek a könnyeivel küszködő Bodrogi Gyula.

Molnár Piroska, Tompos Kátya, Hevér Gábor, Szabó Kimmel Tamás és mások mellett már Bodrogi Gyula sem állhat színpadra többé a Vesztegzár a Grand Hotelben című darabbal. Bodrogi Gyula szerint helyénvaló a színház döntése, a vezetés helyében valószínűleg ő is hasonlóképp cselekedett volna. A színész azonban továbbra sem marad munka nélkül, még öt másik darabban játszik a Nemzetiben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik