Szórakozás

Perelhetik az X-Faktorból kilépő versenyzőt

X-Faktor-logo(960x640).jpg (x-faktor, )
X-Faktor-logo(960x640).jpg (x-faktor, )

Bár itthon arra még nem volt példa, hogy egy versenyző feladja az X-Faktort és távozzon, Angliában már előfordult ilyen eset. De vajon egy ilyen húzás szerződésszegésnek minősül? Erről faggattuk a műsor főszerkesztőjét.

Schiwert-Takács László azt mondja, minden attól függ, hogy a versenyző miért akar kilépni a műsorból. Természetesen a X-Faktoros szerződések tartalma titkos, csak úgy, mint általában a többi RTL-es megállapodás is, de azt a főszerkesztő nem titkolja, hogy mind a két fél által vállalt kötelezettségek megszegése következményeket vonhat maga után. A körülményeket azonban minden esetben mérlegelni kell. Természetesen, ha valaki például betegség miatt kénytelen feladni a versenyzést, mint például az angliai esetnél is, akkor egészen más a helyzet, mint ha valaki egy jó zsíros állás miatt bont szerződés. A Csillag születiknél például az egyik csapat egy cirkusztól kapott ajánlatot még az élő adások előtt és el is fogadták azt. Mivel ebben az esetben még nem került veszélybe az élő show, így az RTL sem perelt. Ám ha ilyen dolog például a finisben fordulna elő, annak akár jogi következményei is lehetnének – mondja a főszerkesztő, aki azt is leszögezte, ők senkit nem kényszerítenek maradásra és szereplésre. Az a céljuk, hogy mindenki jól érezze magát az X-Faktor színpadán és megmutathassa a tehetségét, ezzel biztosítva a későbbi boldogulását is.

Természetesen vészforgatókönyv arra az esetre is van, ha valaki menni akarna az élő műsorból. Ilyen esetben az előző adásban kiesett versenyző lépne a helyére. Erre azért van szükség, mert a show-k száma előre meghatározott és a műsoridő sem rövidülhet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik