Szórakozás

Soma megmondta a tutit: ez csúnyít el

soma ()
soma ()

A folyamatos önfegyelmezés elcsúnyíthat minket? Facebook-bejegyzésében erről elmélkedik Soma Mamagésa.

Bár Soma maga is úgy vallja, hogy nem mindegy, mit viszünk be a szervezetünkbe, sosem volt híve a szigorú szabályok betartásának. A létezés magasabb összefüggéseiről gyakran elmélkedő híresség maga is odafigyel a táplálkozására, ám úgy gondolja, az élvezeteket sem szabad magtagadni magunktól.

„Látom azokat az embereket, akik szigorúan belemerevednek egy – természetesen mindenek fölött álló és tudományosan is alátámasztott – táplálkozási szisztémába, kicsit azokra emlékeztetnek, akik szerint csak az az egy vallás az üdvözítő, amiben ők vannak. A folyamatos fegyelmezéstől elvesztik a rugalmasságukat, sarkosabbak, kicsit keményebbek lesznek ezek az emberek – vélekedik Soma. – Idősebb korukra az alsó és a felső ajkuk is elkezd vékonyodni, van, akiknek az arcvonása is megkeményedik.”

A Megasztár egykori zsűritagja úgy véli, nem feltétlenül a táplálkozással tisztíthatjuk meg a testünket, sokkal inkább fordítva. „Szerintem, ha egy ember folyamatosan tisztítja a gondolatait és az érzéseit, akkor egyre tisztábban fog étkezni is. És nem azért, mert ‘az van előírva’ ( a kiválasztott szisztéma szabályaként), hanem mert ő maga erre vágyik” – szögezte le az énekesnő.


Bejegyzése alá Soma nem csupán pozitív kritikát kapott, amelyeket az emberi lélek ismerőjeként kiválóan kezelt.

„Nem azt mondtam, hogy a pengeszájú emberek eredendően ‘rosszak’, csak hogy a folyamatos önfegyelmezés – ezt látom – pengeszájat csinál. Megkeményíti az embert” – magyarázta.

A híresség azt sem tagadja, ő sem csupán egészséges szerekkel él, sőt!  „Bulikon meg borozáskor kifejezetten szeretek dohányozni – vallotta be. – Egyébként alapvetően valóban ügyelek arra, mit teszek a testembe.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik