Szórakozás

Steiner Kristóf keményen beszólt a politikusoknak

steiner-kristof(430x286)(1).jpg (steiner kristóf)
steiner-kristof(430x286)(1).jpg (steiner kristóf)

Steiner Kristóf nem tett lakatot a szájára és elmondta véleményét a családon belüli erőszakkal kapcsolatban. Mondandójában nem kímélte a honatyákat sem.

Bár több mint százezer aláírást sikerült összegyűjteni azért, hogy a parlamentben foglalkozzanak a családon belüli erőszak ügyével, az Országgyűlés alkotmányügyi bizottsága nem támogatja, hogy önálló büntetőjogi törvényi tényállása legyen a családon belüli erőszaknak. A késő este tárgyalt ügy és annak kimenetele nagy felháborodást keltett, civilek, újságírók és hírességek is Facebook-posztokban, blogokban adtak hangot véleményüknek.

Napokkal ezelőtt alakult egy csoport a Facebookon, amikor kiderült, hogy a parlament éjjel háromkor tárgyalja (végül valamivel este 10 után kezdődött a vita), hogy  a családon belüli erőszak önálló büntetőjogi tényállás legyen-e. Az Erőszak ellen éjjel háromkor csoporthoz csatlakozott Soma Mamagésa is, aki nem győzte hangsúlyozni az ügy fontosságát.

„Épp itt az ideje (sőt, szinte nonszensz), hogy nem történt meg hamarabb a családon belüli, illetve más módon történt, történő bántalmazás jog által történő retorziója. Az, hogy ezt éjjel 3-kor tárgyalják a parlamentben ( amikor a biológiai… óránk miatt nagy átlagban aludnunk kellene) meg nem is értem” – írta a híresség. – Sajnos a személyes tiltakozás lehetősége elmarad, de lélekben ott lehetünk, drukkolhatunk, hogy a ‘nagy urak’ a lehető legjobb döntést hozzák meg az erőszakot elkövetőkkel szemben.”

Nem így történt, sőt – többek között – a fideszes Varga Istvánnak széles körben sikerült kivernie a biztosítékot az alábbi felszólalásával: „…talán az anyáknak vissza kéne térniük a gyereknevelés mellé, szülni két-három vagy inkább négy-öt gyereket, és akkor lenne értelme annak, hogy jobban megbecsülnék egymást, és fel sem merülhetne a családon belüli erőszak… majd ha mindenki megszülte a maga két-három vagy négy gyerekét, akkor mehet önmegvalósítani meg emancipálódni…”


„Hát persze, hogy nem merülne fel, hiszen az a férfi, aki veri a gyerekeit meg a feleségét, valójában csak azért nem tudja türtőztetni magát, mert igazából öt gyereket szeretne, és el van kámpicsorodva, hogy ilyen könnyű kis élete van. Egyáltalán nem azért, mert alkoholista, alamizsnát keres, és a hitelre vett harminc négyzetméteres otthonában kikapcsolták a lépcsőházi világítást, spórolás címén, és előbb költene egy kis arzénra, amivel megmérgezheti a kedvenc politikusát, mint mondjuk pszichiáterre. Nem azért, mert mérges, keserű és zavarodott. Az egyetlen baja, hogy kicsi a család, és a feleség dolgozik. Kit érdekel, hogy legalább egy ötvenessel beszáll a számlákba, inkább ne keresne pénzt, csak ellene, mint a kutya. Ha csak három gyerek van, a férfinek még mindig jogában áll verni az összeset, meg persze az anyát is, hiszen az nem teljesítette az kötelességét. (…)  A szóban forgó férfi többek között azért is szeretnéne öt gyereket, mert tudja: ma Magyarországon egy átlagkeresetből akár tíz gyereket is fel lehetne nevelni, és még marad pénz arra is, a család összes nőtagja kapjon egy csinos otthonkát, a fiúk pedig egy vadászpuskát, amivel fejbe lőhetik az összes olyan nőt, aki botor módon nem akar szülni, vagy – ne adj’ isten – felépített egy karriert. Kedves Varga úr, a politikusoknak vissza kéne térniük a nép érdekeinek képviseléséhez, és akkor fel sem merülnének tüntetések, zavargások. Ha minden politikus karrierje során megvalósítana két-három, vagy inkább négy-öt olyan célt, ami előre viszi az országot, és amelyből neki személyesen semmi haszna nem származik, akkor már mehet önmegvalósítani, és hangoztatni a paleolitikum korai szakaszából ránk maradt elveit – de akkor is csak a saját otthonában. Szeretet, béke, elfogadás” – reagált Steiner Kristóf a legnagyobb közösségi oldalon a Parlamentben elhangzottakra.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik