Szórakozás

Jelentős pénzhez juthat Stohl András – Exkluzív

stohl-andrás (stohl andrás, )
stohl-andrás (stohl andrás, )

Úgy tűnik, hogy talán még az idén megkaphatja Stohl András és a többi színész, illetve technikai dolgozó is az elmaradt gázsijának egy részét a Siklósi Várszínházban bemutatott A Tenkes kapitánya című darabért.

Mint ahogyan arról a Hír24 beszámolt, Stohlnak és kollégáinak is több százezer forinttal tartoznak. Mostanra az is kiderült, hogy ez az összeg összesen 41 millió forint. A színészek azért kerültek bajba, mert bár már a Tenkes első évada után sem kapták meg a gázsijukat, ők másodjára is eljátszották a darabot, amiért szintén nem fizettek nekik.

Varga Tamás, a siklósi önkormányzat alpolgármestere korábban a Hír24-nek elmondta, augusztus 1-jétől új ügyvezető igazgatója van a várszínháznak. Emellett a testület úgy döntött, hogy ismeretlen tettes ellen feljelentést tesznek, mégpedig hűtlen kezelés alapos gyanúja miatt, hogy mielőbb tisztán lássanak, mi okozta a pénzügyi fennakadást. A nyomozás jelenlegi állásáról még nem értesítették az alpolgármestert, aki azonban egyéb fejleményekről örömmel számolt be.

Kiderült, hogy a hét végén megtartott testületi ülésen abban állapodtak meg, hogy továbbra is a Várszínház kft. üzemelteti a színházat, amit szerencsére nem kell bezárni. Az alpolgármester azt is kijelentette, minden jogos követelést rendeznek, ám egyelőre az érintettektől türelmet kérnek, ugyanis a héten tárgyalják meg a fizetési lehetőségeket, az esetleges pénzügyi átcsoportosításokat. Emellett minden remény megvan arra, hogy a színészek és a technikai személyzet még az idén megkapja az elmaradt gázsi egy részét, a maradék tartozást pedig később rendezik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik