Kultúra

Stohl bármikor visszatérhet az RTL-re

stohl andrás (stohl andrás, )
stohl andrás (stohl andrás, )

Búcsúzik a Heti hetes, de jön a Heti hetes! Újra lesz Szombat esti láz; Fridi, Gjoni és Máté Kriszta tolja majd az RTL 2 szekerét.

Nem átlagos kábelcsatornának, hanem valódi tévécsatornának szánják az RTL vezetői és tulajdonosai az októberben induló RTL 2-t. Ezt Dirk Gerkens, az RTL Klub vezérigazgatója mondta az új csatorna indítása kapcsán tartott háttérbeszélgetésen. „Azt szeretnénk, ha az RTL Klub nézői számára nem egy másik csatorna, hanem az RTL 2 lenne a második választás” – tette hozzá.

Arra a kérdésre, hogy miért éppen most, a Szuper TV2-vel egy időben indítanak új csatornát, a vezérigazgató némi malíciával úgy fogalmazott: „Amikor tavaly év elején elhatároztuk az új csatorna indítását, még nem hallottam arról, hogy a TV2 is hasonló terveket sző.”

Kiderült az is, hogy az RTL 2 indítása csaknem egymilliárd forintjába kerül a cégnek, de a kábel portfóliótól ezzel együtt is nyereséget várnak jövőre. A csatorna úgy számol, hogy az RTL 2 belépésével az eddigi főműsoridős 40%-os nézettségi arányát növelni tudja. Már folynak a tárgyalások a kábelszolgáltatókkal, az RTL vezetői úgy vélik, év végéig csaknem 2 millió háztartásban lesz fogható az új csatorna.

Máté Kriszta újra forró nyomon

Az RTL új kábelcsatornáján mindennap lesz saját gyártású műsor: (újra)indul a Forró Nyomon Máté Krisztával, a Heti Hetes, a Legyen Ön is milliomos és – az előző három széria ismétlése után – a Szombat esti láz. Delhusa Gion társkereső műsorral jelentkezik. Minden este 11-kor lesz híradó, ami nagyjából a félhetes RTL Klubn is látható híradó anyagaiból táplálkozik, de több lesz benne a komoly közéleti tartalom.

Az októberi indulást megelőző vasárnap, egyetlen napra az RTL Klubra költöznek a később a 2-n látható műsorok: így itt búcsúzik majd el a Heti Hetes, hogy egy héttel később megjelenjen az RTL 2-n. A Milliomost, a Heti Hetest és a Forró nyomon című műsort is megismétlik, úgyhogy az sem marad le semmiről, aki az elsőt nem látta.

Bármikor lehet VV

Arra a kérdésre, hogy lesz-e az új RTL 2-n Való Világ, Kolosi Péter, az RTL Klub programigazgatója azt mondta: „A VV villa még áll, vagyis bármikor lehet VV az RTL bármelyik csatornáján. Ezzel együtt nem érezzük, hogy most szükség lenne VV-re.” A Csillag Születikkel kapcsolatban már korántsem volt ennyire határozott. Elmondása szerint a jövő évi műsorterveiket hamarosan bejelentik.

Hogy a korábbi hírekkel ellentétben mégsem Stohl András vezeti majd a Szombat esti lázat, a programigazgató azt mondta: nincs ebben semmi meglepő. Nem is volt szó arról, hogy Stohlé legyen a műsor. „Annak, hogy András visszatérjen az RTL-re, az ég világon semmi akadálya nincs. Annak idején, a balesete után is vezetett Való Világot. Utána önként távozott a képernyőről, és a visszatérése is csak tőle függ. Nincs olyan ok, ami ez ellen szólna. Jelenleg is tárgyalunk vele” – fogalmazott némiképp sejtelmesen Kolosi Péter.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik