Szórakozás

Botrány – Pénz nélkül maradtak a magyar színészek

stohl (stohl)
stohl (stohl)

A pletykákkal ellentétben Stohl András sem kapta meg azt a pénzt, amellyel A Tenkes kapitánya című előadásban való szerepléséért tartoznak neki. Ez a probléma számos színészt és technikai dolgozót érint.

A Hír24 úgy tudja, hogy Stohlnak és kollégáinak is több százezer forinttal tartoznak. Azt, hogy pontosan ki is, a zűrzavaros gazdasági történetből nagyon nehéz kideríteni. Tény az, hogy a Siklósi Várszínházban nagy sikerrel bemutatott előadásban nyújtott teljesítményükért az érintettek nem kapták meg a pénzüket. Azt, hogy ez az összeg pontosan mekkora, senki nem akarja elárulni. A színészek azt még benyelték, hogy egyszer nem fizették ki őket, sőt, mivel ígéretük volt a tartozás rendezésére, még a következő évadban való részvételt is vállalták. Végül azonban sem az előző munkájukért, se az új évadért nem kapták meg a pénzüket. Attól félnek, hogy most már végleg futhatnak a gázsijuk után, ugyanis nem titok, a Siklósi Várszínháznál nagyon nagy a baj. Egyesek szerint csődbe mentek, bár a hivatalos nyilatkozat szerint nincs csődeljárás.

Ugyanakkor Varga Tamás, a siklósi önkormányzat alpolgármestere a Hír24-nek elmondta augusztus 1-jétől új ügyvezető igazgatója van a várszínháznak. Emellett a testület úgy döntött, hogy ismeretlen tettes ellen feljelentést tesznek, mégpedig hűtlen kezelés alapos gyanúja miatt. Emellett szeptember 20-án tartanak testületi ülést, ahol a várszínház ügyéről tárgyalnak majd. Azt is hozzátette, mivel egyelőre „kifizetési stopot” rendeltek el az eljárás lezárásáig, így nem lehet tudni, mi lesz a színészek járandóságával. Varga Tamás a tartozásokkal kapcsolatban annyit elárult, körülbelül 25 millió forint lehet az az összeg, amely az előadásokban részt vevőket érinti.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik