Szórakozás

Janicsák Veca ismét lóra pattan

janicsák veca lóra pattan (janicsák veca, )
janicsák veca lóra pattan (janicsák veca, )

A zenés, akrobatikus lovas műsorok egyik legkülönlegesebb produkciójával a Cavalero-val, lép fel Janicsák Veca.

A show szervezői minden országban kiválasztanak egy-egy ismert fiatal tehetséget – akik ugyan más területen tettek szert nagy népszerűségre, de kötődnek a lovakhoz -, s felkérik, lépjen fel a műsorukban. Magyarországon az X-Faktorban feltűnt Janicsák Vecára esett a választás, aki az elmúlt hétvégén a Nemzeti Vágtán is kiválóan teljesített lóháton, szeptember 29 –én pedig újra nyeregbe pattan.

A 90 perces műsorban,  60 ló és 30 lovas szerepel 2012. szeptember 29-én és 30-án Budapesten, a Papp László Sportarénában. Az alkotok új  elképzelése, hogy a lovas helyett maga a ló kerül a középpontba.

A produkció koreográfiájának kidolgozásában Caterina Archambault, a Cirque du Soleil volt koreográfusa is közreműködött.

Íme, egy kis ízelítő a műsorból:

A Cavalero társulat lovas művészei és lovainak jórésze a dél-franciaországi Nimes városkából származik, amelynek lovas hagyományai az ókori római időkig nyúlnak vissza. A várost a térségben őshonos Camergue lovak és a hozzájuk kapcsolódó leginkább spanyol tenyésztési – és lovaglási hagyományok tették világszerte ismertté. A vízen vágtázó lovak képe a régió gazdag lovas történelmének védjegyévé vált.

Az első előadások szabadtéren, egy történelmi várrom előtt zajlottak, és ez a patinás kulissza alapvetően meghatározta és egyedivé tette a produkció hangulatát. Az alkotók később olyan utaztatható produkciót hoztak létre, amely a technika segítségével a világ bármely nagy befogadó képességű szórakoztató központjában élethűen eleveníti meg az első nimes-i előadás hangulatát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik