Szórakozás

Kirúghatják Marsi Anikót az RTL-ből?

marsi-aniko(430x286)(1).jpg (marsi anikó, )
marsi-aniko(430x286)(1).jpg (marsi anikó, )

Úgy tudjuk június elején lejárt Marsi Anikó szülési szabadsága, ám a csatornánál továbbra is titkolják, mi lesz a továbbiakban a műsorvezető sorsa. A törvény értelmében akár fel is mondhatnak neki.

Televíziós berkekben mindenki szerencsésnek tartotta eddig Marsi Anikót, hiszen amellett, hogy a magánélete szinte meseszerűen alakult, a munkája is megmaradt. Pedig az RTL Klubtól az elmúlt időszakban számos képernyősnek kellett távoznia, még a kisgyermekes Kumin Viktóriának is. Anikó azonban ekkor megmenekült az elbocsátástól. Ám azt, hogy jelen pillanatban milyen tervei vannak neki, illetve a csatornának, hivatalosan senki nem árulja el. Korábban csak annyit nyilatkoztak az RTL-nél, hogy visszavárják a kétgyermekes édesanyát.

Anikó eddig szülési szabadágon volt, ám ez a törvények értelmében június elején lejárt, ugyanis kisebbik gyermeke ekkor töltötte be a harmadik életévét. A jogszabály arról is rendelkezik, milyen jogai, illetve kötelezettségei vannak ilyenkor egy kismamának.

Dr. Hyross Virág ügyvéd a Hír24-nek elmondta, a gyes lejárta után az anyukák kivehetik még a felhalmozódott szabadságukat, amely két gyermek esetén akár 2-3 hónap is lehet. Ezt követően mindenképpen jelezniük kell a munkáltatónak, hogy fel akarják-e venni a munkát, vagy esetleg megszüntetik a munkaviszonyukat. Lehetőség van fizetés nélküli szabadság igénybevételére is, de ehhez komoly indok szükséges, például a férj külföldi munkája. Ez a szabadság akár több évig is tarthat.

Ugyanakkor abban az esetben, ha a munkavállaló ezen lehetőségek kimerítését követően sem veszi fel a munkát, vagyis nem áll munkába, akkor a munkáltató rendkívüli felmondást is alkalmazhat.

Mivel Marsi Anikó szerződéséről és terveiről semmit nem árul el a csatorna, így csak elméletben jelenthetjük ki, hogy a felsorolt variációk akár mindegyike érvényes lehet rá az aktuális jogszabályok betartása mellett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik