Szórakozás

Kigyulladt egy házilag barkácsolt olajlepárló

olajlepárló (olajlepárló)
olajlepárló (olajlepárló)

A tulajdonosnak 1 millió forintos bírságot kell fizetnie.

Bács-Kiskun megyében egy helvéciai háznál kigyulladt egy házilag készített olajlepárló készülék. A tüzet a tűzoltóság munkatársai eloltották, személyi sérülés nem történt.

A házilag összeállított 2000 literes berendezésben, valamint 8 kisebb fém hordóban mintegy 1.200 liter ismeretlen eredetű ásványolajtermék volt – tájékoztatta a Szeged24-et Némedi Varga Éva.

A NAV Dél-alföldi igazgatóságának szóvivője hozzátette: a tulajdonos az eljárás során elmondta, hogy a berendezést illegálisan saját részére készítette azzal a céllal, hogy a korábban összegyűjtött „fáradt olajat”, valamint egyéb ásványolajat lepárolja. Az így kinyert olajat fűtésre és a gépjárműve működtetésére kívánta felhasználni. A lepárlási kísérlet azonban balul sült el, mivel a földbe ágyazott végtermékgyűjtő tartályban lévő termék kigyulladt.

A pénzügyőrök a termékből további vizsgálat céljából mintát vettek és értesítették a pénzügyi nyomozókat, akik a terméket lefejtették, a berendezést lefoglalták, elbontották és elszállították.

Az ingatlan tulajdonosával szemben jövedéki igazgatási eljárás mellett jövedékkel visszaélés elősegítése bűncselekmény elkövetése miatt büntetőeljárás indult. A várhatóan kiszabásra kerülő jövedéki bírság összege megközelítőleg 1 millió forint – tette hozzá Némedi Varga Éva.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik