Belföld

Illegális cigarettagyárat találtak Környén

cigaretta (cigaretta, )
cigaretta (cigaretta, )

Illegális cigarettagyárat találtak a napokban a Komárom-Esztergom megyei Környén.

Ráskai Rita tájékoztatása szerint a helyszínen lefoglaltak egy percenként négyezer-ötezer szál hamis márkajelzésű cigaretta előállítására képes gyártó és csomagoló gépsort a szervezet nyomozói, akik több illegális cigarettaszállítmányt is találtak a megyében.

Az illegálisan működő cigarettagyáron akkor ütöttek rajta, amikor egy magyar fuvarozó cég Szlovákiából áthozott kamionjának a rakományát két bolgár kamionba pakolták át. Sem a címzettnek, sem a fuvarozónak, sem a feladónak nem volt jövedéki engedélye. A lefoglalt tárgyak között olyan klisék, cigarettapapírok, kartonpapírok voltak, amelyek különféle márkajelzésű cigaretta gyártására alkalmasak.

A nyomozók értesítették az Europolt, így szlovák kollégáik jelentős értékű cigaretta-alapanyagot foglalhattak le, amellyel az elkövetők Szlovákiában hárommillió euró költségvetési veszteséget okozhattak volna.

A NAV nyomozói egy kisbéri kft. telephelyén egy teherautóban 160 ezer doboz, magyar zárjegy nélküli cigarettát találtak, a szállítmány értéke csaknem 129 millió forint. A hatóságok őrizetbe vették a bűncselekmény egyik gyanúsítottját, akinek a Tatabányai Városi Bíróság elrendelte az előzetes letartóztatását.

Az M1-es autópálya egyik parkolójában pedig egy ellenőrzés elől menekülő sofőr gazdátlanul hagyott egy kisbuszt, amelyben  32 ezer 500 doboz, magyar zárjegy nélküli cigarettát találtak. A rakomány értéke több mint 21 millió forint. A cigarettát és a gépkocsit lefoglalták – közölte a NAV sajtóreferense.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik