Szórakozás

Rákos betegség veszélyezteti az X-Faktor mentorát?

Keresztes Ildikó (Keresztes Ildikó)
Keresztes Ildikó (Keresztes Ildikó)

Keresztes Ildikó és Csisztu Zsuzsa családjában is volt, akit a halálos kór, a rák ragadott el. Mindkét híresség tudja, hogy veszélyeztetett, ezért figyelnek egészségükre.

„Én ilyen tekintetben nagyon rendes vagyok, annál is inkább, mert a nagymamám mellrákban halt meg. Azt mondják, hogy nem a következő, hanem az utáni generáció veszélyeztetettebb ilyen tekintetben. Ezért aztán odafigyelek” – vallotta meg Keresztes Ildikó az RTL Klub Csak csajok című műsorában.

Szintén itt, Csisztu Zsuzsa is szívszaggató élményeket idézett fel. Elmondta, hogy az ő családjában is történt hasonló tragédia. Az ismert televíziós az édesanyját veszítette el ebben a betegségben. Zsuzsa azt mondja, tisztában van vele, hogy genetikailag ő is érintett, ezért fontosnak tartja a megelőzést. Hozzátette: elképesztőnek tartja, hogy szinte nincs ma olyan ember hazánkban, aki így, vagy úgy ne lenne érintett ebben a témában.

A stúdióban jelen lévő szakértő mindenkit arra biztatott, rendszeresen menjen el emlőszűrésre, mert az időben felismert betegség gyógyítható. Emellett továbbra is az önvizsgálatra buzdította a lányokat, asszonyokat, hiszen ez is nagyon fontos a megelőzésben. A doktor hangsúlyozta azt is, vannak nők, akiknek az emlője olyan állományú, hogy azt hagyományos módszerekkel nem lehet hatékonyan vizsgálni, számukra speciális CT-t javasolnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik