Szórakozás

Keresztes Ildikó és Steiner Kristóf együtt tüntetett

Keresztes Ildikó, Vámos Erika, Tornóczky Anita és Steiner Kristóf szombaton példaértékű összefogásról tettek tanúbizonyságot. Az itthoni szervezetek, köztük az Állatvédőrség, 15 országgal egy időben vonultak újra utcára a labdarúgó Eb ukrán állatmészárlásai ellen tiltakozni. A négy, közismerten nagy állatvédő híresség több mint 1000 tüntetővel együtt emlékezett a tömegesen elpusztított négylábúakról, és próbálta meg felhívni a figyelmét

Hatalmas tömeg gyűlt össze a budapesti Deák téren, immáron második alkalommal megrendezett Aktion Fair Play tüntetésen. A nemzetközi megmozdulás, a hazaival együtt párhuzamosan összesen 16 európai helyszínen zajlott. Az első demonstrációhoz képest igencsak mozgalmas és látványos menet a Deák térről egészen az Erzsébet hídig kígyózott, hogy felhívja a figyelmet a labdarúgó Eb ukrán mészárlásaira és az állatok jogaira. A hírek szerint eddig 400 000 állatnak kellett értelmetlenül elpusztulnia.

A felvonulók között az Állatvédőrség színeiben több olyan híresség is feltűnt, akik hosszú évek óta közismerten szívükön viselik az állatvédelmet.

– Évek óta, amikor csak tudok, részt veszek a hasonló eseményeken. Így nagyon örülök, hogy most is eljöttem és látom, hogy ennyi embernek szívügye az állatok védelme – kezdte Keresztes Ildikó.

– Manapság annyi szörnyűséget hallunk, hogy azt gondolhatnánk, a legtöbb ember már immunis az ehhez hasonló történésekre, de a tömeg erre szerencsére rácáfol. Hiszek abban, hogy ha elegendő alkalommal hangsúlyozzuk, mennyire fontos a kiszolgáltatottak védelme, a sok kicsi előbb-utóbb sokra fog menni – mondta bizakodóan az énekesnő, akitől Steiner Kristóf vette át a szót.

– Néhány hétig most Budapesten tartózkodom, így egyértelmű volt számomra, hogy eljövök a felvonulásra – mondta Kristóf. – Talán a buddhista neveltetésemből fakadóan, de számomra minden lélek egyformán fontos. Minden állatról igyekszem gondoskodni, és ez nekem olyan természetes, mint hogy reggel felöltözöm. Két kutyánk van Özge és Csopa, akikre úgy tekintek, mint a családtagjaimra.

Nagyon boldog vagyok, hogy Magyarországon is létrejött egy ilyen esemény, mert tudtam, hogy Európa-szerte tüntetnek, de hogy ez a magyaroknak is ennyire fontos, az egy elképesztően nagy előrelépés – tette hozzá, majd a menet utolsó állomásaként a többiekkel együtt egy szál fehér virágot dobott a Dunába. A több mint 1000 fős tömeg ezzel a jelképes cselekedettel emlékezett az elmúlt időszak értelmetlenül elpusztított áldozataira.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik