Szórakozás

Újabb meghökkentő fejlemény Damu-ügyben

Nem hallgat tovább a Fővárosi Törvényszék Damu-ügyben. Hivatalos közleményükben visszautasították, miszerint szándékosan késleltetik a színész ügyében a felülvizsgálati kérelem előkészítését.

Ruttner György több helyen is azt nyilatkozta, a törvényszék késlekedése akadályozza a jogerősen elítélt színész ügyében a felülvizsgálati kérelem elkészítését és benyújtását. Az intézmény hivatalos nyilatkozatban cáfolta a védőt, melyből kiderült: Ruttner egyszerűen rossz helyen kilincselt a bírósági jegyzőkönyvért.

„A Fővárosi Törvényszék elfogadhatatlannak tart és visszautasít minden olyan egyoldalú és torz tájékoztatást, amely nem fedi a valóságot, s ezáltal olyan képet próbál kialakítani a közvélemény előtt a bíróságokról és a bírákról, amely alkalmas arra, hogy megingatva az igazságszolgáltatás objektivitásába vetett bizalmat, aláássa a bíróság tekintélyét” – áll az üggyel kapcsolatban az MTI-hez eljuttatott nyilatkozatban. A másodfokú eljárásban készült tárgyalási jegyzőkönyv kiadására vonatkozó kérelmet ugyanis az ügy jogerős befejezése után az első fokon eljáró bíróságnál kell benyújtani. Akkor is az elsőfokú bíróságnál kell – akár a szóbeli, akár az írásbeli – kérelmet előterjeszteni, ha az iratok még a másodfokú bíróságnál vannak – zárul a Fővárosi Törvényszék sajtószóvivőjének közleménye.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik