Szórakozás

Átlépte a börtön kapuját Stohl András

Nyolc óra után tíz perccel lépte át a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet Nagy Ignác utcai gyűjtőjének küszöbét Stohl András. A színészt ügyvédje kísérte.

Szerda reggel 8:10-kor búcsúzott el szabadságától Stohl András. A színész legalább öt hónapra vonult börtönbe. Lezser pulóvert valamint farmert viselt, és egy hatalmas zsákot cipelve lépett a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet Nagy Ignác utcai gyűjtőjébe. Stohlt kizárólag ügyvédje, Ruttner György kísérte, családtagjai nem voltak jelen.

Mint ismert, Stohl András szeptember elején jogerősen tíz hónap börtönbüntetést kapott, de a bírói döntés értelmében akár már öt hónap múlva szabadon bocsátható. A színész-műsorvezetőt a bíróság a szabadságvesztés mellett öt évre eltiltotta a járművezetéstől, és kötelezte, hogy a csaknem 600 ezer forintnyi bűnügyi költséget fizesse meg. Stohlt a közügyektől nem tiltották el.

Stohl András tavaly május 8-án hajnalban, a Budapestről Fót felé vezető úton áttért autójával a szemközti sávba és összeütközött két, szabályosan közlekedő autóval. A balesetben ketten sérültek meg, egy idős férfi súlyosan.A baleset után a színész elhagyta a helyszínt, a rendőrök otthonról állították elő. Kiderült, hogy a színész ivott és kokaint fogyasztott, mielőtt a volán mögé ült.

Az ügyészség súlyos testi sértést okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetéssel vádolta meg Stohlt. A kábítószer-fogyasztás azért nem szerepelt a vádak között, mert a színész vállalta az úgynevezett elterelést, vagyis a kezeléseket.

A Budakörnyéki Bíróság a színészt márciusban 26 hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte, mellékbüntetésként öt évre eltiltotta a járművezetéstől, három évre pedig a közügyek gyakorlásától is. Stohl András és védője a súlyos ítélet ellen fellebbezett. A másodfokú tárgyalás előtt több orvosszakértői vélemény is készült, nem volt ugyanis egyértelmű, hogy az idős férfi valóban maradandó sérülést szenvedett-e. Mivel az első két szakvélemény ellentétes eredményt hozott, így egy harmadikra is szükség volt. E szerint a sérülés nem maradandó, Stohl így az elsőfokúnál lényegesen enyhébb büntetést kapott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik