Szórakozás

Egy falfirka miatt bordáját törte ismerősének

A pátkai tinédzser ellen egy másik ügyben már folyik eljárás.

A rendőrségre a 16 éves fehérvári fiú édesanyja tett bejelentést csütörtökön egy óra körül, miután meglátta, hogy fiáról le van tépve a póló és a szeme kék, zöld. Miután megtudta, hogy fiát ki bántalmazta, a tinédzsert a közelben férje segítségével a rendőrök kiérkezéséig visszatartotta – tájékoztatta a Fehérvár24-et Németh-Kész Mónika.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője hozzátette: a rendelkezésre álló információk alapján kiderült, a sértettet egyik vele egyidős ismerőse verte meg a Petőfi parkban. Nekifutott a fiúnak, földre vitte, majd több alkalommal megütötte a fejét, illetve a testén több helyen meg is rúgta. Ennek során a tizenéves fiúnak eltörött a bordája.

A bűncselekmény előzménye az volt, hogy a két fiú között nézeteltérés alakult ki egy korábbi szidalmazó falfirka miatt, aminek felírását az elkövető barátai a sértettnek tulajdonítottak. Ez vezetett oda, hogy a két 16 éves között egyeztetésre került egy verekedés, ahol tisztázni akarták az erőviszonyokat. A találkozó során a fiú megpróbált ugyan védekezni, és megütni a másikat, de társa erősebbnek bizonyult. A bántalmazást követően a megvert fiút fölsegítette társa a földről, akinek ezt követőn még „pacsit” is adott.

A támadót a rendőrök előállították a Székesfehérvári Rendőrkapitányságra, ahol súlyos testi sértés elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki. Ennek során elismerte, hogy bántalmazta a fiút, de azt nem, hogy eltörte volna a bordáját.

A 16 éves pátkai fiú – aki ellen garázdaság elkövetése miatt egy másik büntetőeljárás is folyamatban a megyeszékhelyi kapitányságon – szabadlábon védekezik – tette hozzá Németh-Kész Mónika.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik