Belföld

Felmérés a gazdaságról: több ezer fehérvári vállalkozót kérdeznek meg

Koppán Viktor
Koppán Viktor

2012. 05. 18. 08:34

Kérdőíves felmérés indult a kis- és középvállalkozások bevonásával.

Székesfehérvár fejlődésének biztosítása érdekében most egy tudományos alapú, ám gyakorlati lépéseket is maga után vonó felmérés indult a helyi kis- és középvállalkozások helyzetének feltérképezésére, valamint a helyi gazdasági környezet javításáért. Az önkormányzat a Kodolányi János Főiskola Gazdálkodás és Menedzsment Tanszékével közösen kereste meg a gazdasági élet szereplőit.

„Székesfehérvár polgármestereként munkatársaimmal együtt kiemelt feladatunknak tartjuk a város gazdaságának erősítését. Támogatjuk az értékteremtő munkahelyeket létrehozó cégeket, így a kis- és középvállalkozásokat is. A sikeres és eredményes munka azonban csak közös erőfeszítésekkel érhető el, melynek alapja az önkormányzat és a helyi gazdasági élet szereplői közötti párbeszéd. Minden szakterületen fontosnak tartom ezt, a mostani program is az általam elindított konzultációsorozat része” – mondta bevezetőjében Cser-Palkovics András.

Székesfehérvár polgármestere éppen ezért támogatta azt a kérdőíves megkeresést, amellyel most több ezer helyi kis- és középvállalkozást szólítottak meg. A cégek helyzetének felmérése mellett mindenki véleményt mondhat arról, hogyan tehetné az önkormányzat még vállalkozóbarátabbá a helyi gazdasági környezetet.

A város fejlődését segítő kutatási programot Csath Magdolna tanszékvezető egyetemi tanár vezetésével a Kodolányi János Főiskola Gazdálkodás és Menedzsment Tanszékének tanárai állították össze. „Az adatszolgáltatás önkéntes és anonim. A visszaérkező kérdőívek kutatási célokat szolgálnak és statisztikailag kiértékeljük azokat. A felmérés során megismert adatok – ideértve az esetlegesen megismerhető személyes adatokat is – adatbázisban történő tárolását, kezelését, statisztikai feldolgozását és kiértékelését az adatvédelmi és személyiségi jogok védelméről szóló jogszabályoknak megfelelően végzik a kollégák” – mondta el a professzor.

Kirst László, helyi vállalkozó is fontosnak tartja a most induló felmérést. “25 éve működik a vállalkozásom Székesfehérváron. Szerintem is fontos, hogy az Önkormányzat tudja, hogyan élik a mindennapjaikat a helyi cégek és milyen gazdasági környezetben végzik tevékenységüket” – erősítette meg a sajtótájékoztatónak otthont adó üzlet tulajdonosa.

A kérdőíveket elektronikus, illetve postai úton a héten már megkapták a helyi kis- és középvállalkozások. A kitöltött kérdőíveket a megkeresésben jelzett e-mail címre, illetve a levélbe tett válaszborítékon szereplő címre várják május 26-áig. A statisztikai kiértékelés és az azokból levonható eredmények várhatóan 2012 szeptemberére készülnek el.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Feloszlatták a Lánchíd spontán blokádját

Hungary's Bence Banhidi (C) vies with Denmark's Rasmus Lauge Schmidt (2ndL) during the IHF Men's World Championship 2019 Group II handball match between Denmark and Hungary at the Jyske Bank Boxen arena in Herning on January 19, 2019. (Photo by Jonathan NACKSTRAND / AFP)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.