Belföld

Felmérés a gazdaságról: több ezer fehérvári vállalkozót kérdeznek meg

Kérdőíves felmérés indult a kis- és középvállalkozások bevonásával.

Székesfehérvár fejlődésének biztosítása érdekében most egy tudományos alapú, ám gyakorlati lépéseket is maga után vonó felmérés indult a helyi kis- és középvállalkozások helyzetének feltérképezésére, valamint a helyi gazdasági környezet javításáért. Az önkormányzat a Kodolányi János Főiskola Gazdálkodás és Menedzsment Tanszékével közösen kereste meg a gazdasági élet szereplőit.

„Székesfehérvár polgármestereként munkatársaimmal együtt kiemelt feladatunknak tartjuk a város gazdaságának erősítését. Támogatjuk az értékteremtő munkahelyeket létrehozó cégeket, így a kis- és középvállalkozásokat is. A sikeres és eredményes munka azonban csak közös erőfeszítésekkel érhető el, melynek alapja az önkormányzat és a helyi gazdasági élet szereplői közötti párbeszéd. Minden szakterületen fontosnak tartom ezt, a mostani program is az általam elindított konzultációsorozat része” – mondta bevezetőjében Cser-Palkovics András.

Székesfehérvár polgármestere éppen ezért támogatta azt a kérdőíves megkeresést, amellyel most több ezer helyi kis- és középvállalkozást szólítottak meg. A cégek helyzetének felmérése mellett mindenki véleményt mondhat arról, hogyan tehetné az önkormányzat még vállalkozóbarátabbá a helyi gazdasági környezetet.

A város fejlődését segítő kutatási programot Csath Magdolna tanszékvezető egyetemi tanár vezetésével a Kodolányi János Főiskola Gazdálkodás és Menedzsment Tanszékének tanárai állították össze. „Az adatszolgáltatás önkéntes és anonim. A visszaérkező kérdőívek kutatási célokat szolgálnak és statisztikailag kiértékeljük azokat. A felmérés során megismert adatok – ideértve az esetlegesen megismerhető személyes adatokat is – adatbázisban történő tárolását, kezelését, statisztikai feldolgozását és kiértékelését az adatvédelmi és személyiségi jogok védelméről szóló jogszabályoknak megfelelően végzik a kollégák” – mondta el a professzor.

Kirst László, helyi vállalkozó is fontosnak tartja a most induló felmérést. “25 éve működik a vállalkozásom Székesfehérváron. Szerintem is fontos, hogy az Önkormányzat tudja, hogyan élik a mindennapjaikat a helyi cégek és milyen gazdasági környezetben végzik tevékenységüket” – erősítette meg a sajtótájékoztatónak otthont adó üzlet tulajdonosa.

A kérdőíveket elektronikus, illetve postai úton a héten már megkapták a helyi kis- és középvállalkozások. A kitöltött kérdőíveket a megkeresésben jelzett e-mail címre, illetve a levélbe tett válaszborítékon szereplő címre várják május 26-áig. A statisztikai kiértékelés és az azokból levonható eredmények várhatóan 2012 szeptemberére készülnek el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik