Szórakozás

Aranyat, ezüstöt loptak 17 évesek

Egy-egy nap eltéréssel fogták el a fehérvári nyomozók azt a két fiatalkorú fiút, akiket nagyobb értékre elkövetett lopással gyanúsítottak meg.

A két fiatal két helyszínről egyenként két-háromszázezer forint értékben lopott arany és ezüst ékszert. A házkutatáskor  több ékszert is megtaláltak a székesfehérvári nyomozók, tájékoztatta a Fehérvár24-et R. Szabó Ágnes a megyei rendőrség szóvivője.

Székesfehérváron a Horvát István lakótelepen hazatérve ékszerei eltűnését észlelte egy lakás tulajdonosa szombaton este. A közel háromszázezer forint lopási kárral kapcsolatban felmerült, hogy köze lehet azoknak a fiataloknak, akik az anya távollétében a család fiúgyermekéhez mentek fel beszélgetni. Az adatok pontosítását követően a lopással összefüggésbe hozható két fiú közül az egyiket vasárnap állították elő a nyomozók. Tagadta, hogy köze lenne a lopáshoz, ugyanakkor a megtartott házkutatás során tartózkodási helyéről több, a lakásból elvitt ékszer került elő. Büntetett előélete és a társával való esetleges összebeszélés okán bűnügyi őrizetbe vette a rendőrség.

Hétfőn este a 17 éves fiatalkorú 16 éves társát is elfogták a nyomozók. Gyanúsítottként hallgatták ki a Horvát István lakótelepen történtek miatt. Ugyanakkor az eljárás során az is kiderült, hogy a két fiatalnak egy április végi Fűtőház utcai lopáshoz is köze van. Akkor polgárőröknek magukat kiadva adatgyűjtés címén kéredzkedtek be egy olyan lakásba, ahol a szülők nem, csak fiuk tartózkodott otthon. Miközben különböző indokokkal egyikőjük szekrényeket nyitogattatott ki a lakásban élő fiúval, a másik az emeleti szobában értékek után kutatott. Nem eredménytelenül. Kettőszázezer forint körüli ékszer tűnt el a lakásból a hazatérő sértett feljelentése szerint. A hétfőn este elfogott, lopással gyanúsítható fehérvári fiút szintén bűnügyi őrizetbe vette a rendőrség.

A rendőrség előterjesztésére az ügyészség indítványozta a vasárnap elfogott büntetett előéletű 17 éves fiatal előzetes letartóztatásba helyezését, amely indítványnak a kedden délután megtartott tárgyalásán a bíróság is helyt adott. A fiú  büntetlen előéletű társa szabadlábon védekezik a kétrendbeli, nagyobb értékre elkövetett lopás bűntett miatt történt gyanúsítás terhe mellett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik