Szórakozás

Telefonjáért fejeltek le egy fiatalt Dunaújvárosban

A Székesfehérvári Városi Bíróság előzetesbe helyezte kedd délután azt a két férfit, akik a hétvégén több fiatalt kiraboltak, zsarolást, illetve a tinédzsereket még személyi szabadságukban is korlátozták.

Németh-Kész Mónika, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a Fehérvár24-nek elmondta: az eset szombaton este kilenc óra körül történt. Dunaújvárosban a Bercsényi, a Táncsics, valamint a Vörösmarty utca által határolt udvarban ült a padon három fiatal, amikor négy férfi lépett oda hozzájuk. Közülük kettő kötözködni kezdtek a fiatalokkal, majd felszólították őket, hogy a zsebeiket pakolják ki, és adják oda nekik mobiltelefonjaikat. Kettőjüktől el is vették azt, miközben több pofont is adtak nekik, illetve egyikük az egyik sértettet le is fejelte és ököllel is megütötte. Később azonban a telefonokat visszaadták nekik.

Ezután mind a három fiút arra kényszerítették, hogy menjenek el velük az egyik közeli általános iskola focipályájához. Amikor odaértek ott három fiú és egy lány tartózkodott. A banda két tagja velük is kötekedni kezdett, majd nekik is azt mondta, hogyha nem adják át nekik az értékeiket, akkor megverik őket. Egyikük a lány zsebeit is kipakolta, majd a vállán lévő táskát is letépte, amit átkutatott és abból elvette a benne lévő 10000 forintot. A páros az egyik fiút itt is megütötte, majd a másiktól elvették mobiltelefonját, de azt később 400 Ft-ért cserébe visszaadták.

Mivel időközben az egyik fiatalnak sikerült felhívnia a rendőrséget, és a járőrök a jelzést követően perceken belül a helyszínre értek, a két elkövető és a társaságukban lévő másik két férfi is futásnak eredt. A rendőröknek azonban a menekülők közül kettőt sikerült elfogniuk. A másik két férfi beazonosítására és előállítására másnap került sor.

A bűncselekmény két elkövetőjét – egy 30 éves és egy 21 éves perkátai férfit – a dunaújvárosi nyomozók rablás, zsarolás és személyi szabadság megsértése miatt gyanúsítottként hallgatták ki. Ennek során az idősebbik tagadta a terhére rótt bűncselekmény elkövetését, míg a fiatalabbik nem tett vallomást. A rendőrök mindkettőjüket bűnügyi őrizetbe vették, majd kezdeményezték előzetes letartóztatásukat.

A 30 éves férfi büntetett előéletű. Erőszakos közösülés, személyi szabadság megsértése, illetve ittas járművezetés miatt ítélték már el korábban. Ellene és a 21 éves férfi ellen is folyamatban van jelenleg lopás elkövetése miatt eljárás szintén a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságon, mely miatt tavaly szeptemberben előzetes letartóztatásba is helyezték mindkettőjüket, de abból március elején szabadultak – tette hozzá a szóvivő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik