Szórakozás

Friss! Így él Damu a tiszalöki börtönben: nincs luxus!

Szerdán szállították át Damu Rolandot Budapestről a tiszalöki börtönbe. A legnagyobb titokban folyt a „költöztetés”, nehogy a sajtó lerohanja a hírességet.

Damu megtiltotta, hogy bármiféle információt kiadjanak fogvatartásának körülményeiről. Ettől függetlenül tudni, hogy a színész egy kétszemélyes zárkába került. Azt, hogy kivel tették össze, még ügyvédje sem tudta megmondani.

Ugyanakkor a hivatalos információk szerint a tiszalöki börtön semmiben nem különbözik a többitől, nem igaz, hogy luxuskörülmények várják a rabokat. Az ellátás megegyezik a többi bv-ben lévővel. Az például, hogy tv van a zárkában, nem újdonság, hiszen a magyar börtönökben ez általános. Mint mondják, a már említett intézmény csupán azért tűnik jobbnak a többinél, mert újabb.

Bár hivatalosan erről sem adhatnak semmiféle felvilágosítást, hírek szerint Damu jelenleg kielégítő lelki és fizikai állapotban van, és már nagyon várja, hogy dolgozhasson. Tiszalökön erre is lesz módja, például részt vehet a hulladékválogatásban. De akár tanulhat is, erre szintén módja nyílik.

Viszont a hivatalos procedúrát neki is be kell tartania, ami a befogadási eljárással kezdődik. Úgy tudjuk, hogy legkorábban két hét múlva állhat munkába, addig kénytelen lesz másképpen eltölteni az időt.

Damu egyébként ügyvédje nélkül érkezett meg új „lakóhelyére”, jogi képviselője, Ruttner György csütörtökön ugyanis Stohl András kártérítési perével volt elfoglalva.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik