Szórakozás

Megépül az elsüllyeszthetetlen Titanic

Egy ausztrál milliárdos állja a költségeket. Azt ígéri, hogy a hajó a fényűzés netovábbja lesz.

Az ingatlanüzletből, turizmusból és bányászatból meggazdagodott mágnás egy kínai gyárat bízott meg a munkával. Clive Palmernek egyetlen kikötése van csupán: az óceánjárónak ugyanolyannak kell lennie, mint az eredeti luxusgőzösnek.

Eszerint a modern Titanic is 270 méter hosszú, 53 méter magas és 40 ezer tonnás lenne, kilenc fedélzettel és 840 kabinnal. A „bárkát” a 21. század legmodernebb technikájával, a legjobb navigációs és biztonsági rendszerekkel szerelik majd fel. Ha minden a tervek szerint halad, akkor 2016-ban teszi meg első útját Angliából New Yorkba.

Parker vagyonát 4 milliárd euróra becsülik, de nem is erről, hanem különcségeirőr híres hazájában. Tavaly például állítólag egymillió dolláros jachtot ajándékozott lányának 15. születésnapjára, három éve pedig 55 luxusautót és 1500 fidzsi-szigeteki üdülést osztott szét alkalmazottai között karácsonyi ajándékként.

Április közepén volt a Titanic katasztrófájának századik évfordulója. Ha kattint, elolvashatja, hogyan emlékeztek a tragédiára a helyszínen, illetve szerte a nagyvilágban.

A Titanic egyébként járt a Városligetben is. Nézze meg videós beszámolónkat!

Azt tudta, hogy a fiatalok egy része úgy hiszi, hogy a Titanic-sztori csak a képzelet szüleménye? Erre menjen, ha kíváncsi a meglepő részletekre!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik