Kultúra

Népítélet: Titanic, Híradó egy súlycsoport

Romantikázni és politizálni ugyanannyian szerettek a héten, de a hűvös idő miatt amúgy is mindenki tévét nézett.

A héten Titanic-láz söpört végig a médián, hisz száz évvel ezelőtt süllyedt el a hajó, és ezért több feldolgozást is láthattunk. A leghíresebb, legsikeresebb persze Cameroné, melynek 3D-verzióját a mozik két hete játsszák, és országosan már harmincezer ember látta – minden bizonnyal újra. Az eredetit leadta az RTL Klub is vasárnap este, és egymilliónál többen tapadtak a képernyőre, illetőleg 3,8 millióan néztek bele a háromórás filmbe.

A Csillag születik sikere töretlen, hétről hétre kétmilliónál kicsit kevesebben nézik végig a műsort, ami 4-500 ezerrel több, mint a második helyezett nézettsége. Az m1 Híradója egyre nézettebb, annak idején 500 ezer körül indult a sok botránnyal tarkított új Híradó tábora (a Lomniczi-kitakarásos riport miatt kirúgott Élő Gábor épp tegnap lett az mno.hu főszerkesztője, bővebben lásd még következmények nélküli ország & független, szabad sajtó, valamint sajtóetika címszavak) a múlt héten elérte a milliós nagyságot, és ezzel a köztévé legnézettebb műsora volt. Amit a Forma-1-es futam, a Magyarország, szeretlek!, illetve a Hofélia követett, magam ez utóbbit tippeltem az m1 heti legnépszerűbbjének előzetesen – 679 ezer nézője volt. 

Egyébként az idő hidegebbre fordultával többet tévézünk, ami abból is látszik, hogy a 30-as lista utolsó helyezettjének, a Szahara című filmnek is 669 ezer körüli nézettsége volt, ami régebben simán elég lett volna egy tíz hellyel jobb pozícióra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik