Tech

Tényleg megtörtént a Titanic-katasztrófa

A Twitter tanúsága szerint a fiatalok egy része azt hitte, csak egy Oscar-díjas filmről van szó.

Senki nem tudja pontosan, hogy az április 15-én éppen száz éve elsüllyedt hajónak mi okozta a vesztét – egyesek szerint kispórolták belőle az anyagot, mások a Nap és a Hold kivételesen balszerencsés tevékenységére gyanakodnak, a legtöbben viszont abban egyetértenek, hogy valószínűleg számos tényező közrejátszott.

Azt azonban mindenki tudja, hogy a Titanic – hogy nevére rászolgáljon – a világ legnagyobb hajójaként mutatkozott be, és büszkén viselte az “elsüllyeszthetetlen” jelzőt. Ugyancsak mindenki tudja, hogy ennek ellenére már az első útja során elsüllyedt és másfél ezer ember halálát okozta.

Pontosabban eddig azt hittük, hogy ezt mindenki tudja, az internet azonban ismét tudott újat mutatni. Nekünk olyan embereket, akik most jöttek rá, hogy a Titanic létezett, az említett embereknek pedig magát a tényt. A Twitter-felhasználókon már karácsonykor is meglepődtünk, de az alábbi értetlenkedés sem sokkal jobb.

Az egyik kisasszony például afelől érdeklődik, hogy mekkora problémát jelent vajon az, hogy ő eddig nem tudta, hogy a Titanic valódi volt, míg egy fiatalember egyszerűen kijelenti a témával kapcsolatos hiányosságait. Abszolút kedvencünk azonban az a leányzó, aki – miután egy ismerősénél olvasta, hogy a Titanic katasztrófája megtörtént – hitetlenkedve visszakérdez: “tényleg?”

A helyzetet némileg súlyosbítja, hogy – feltételezésünk szerint – a felismerésekre csupán azért kerülhetett sor, mert a hajó süllyedésének századik évfordulója alkalmából 3D-ben mutatták be a 11 Oscart magáénak tudó filmet.


(Forrás: wre.ckth.at)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik