Szórakozás

Orvosszakértői vélemény: életveszélyes Damu állapota

Megszületett az orvosszakértői vélemény Damu Roland ügyében, amely szerint a színész életveszélyes állapotban van. Az ügyben még további szakértők is állást foglalnak majd.

Ruttner György, a színész jogi képviselője a Hír24 érdeklődésére elmondta, többféle orvosszakértői vélemény is készül Damu Roland ügyében, ezek közül származik az, amelyben tegnap súlyosnak és életveszélyesnek mondták a színész pszichés állapotát. Azt, hogy ez pontosan mit is jelent, az ügyvéd nem fejtette ki, de azt elmondta, szerinte ez mindenképpen alapot szolgáltat ahhoz, hogy védence börtönbe vonulását elhalassza a bíróság. Mint ahogyan arról már beszámoltunk, Damunak a behívó szerint még ebben a hónapban el kellene kezdenie a börtönbüntetés letöltését, holott az írásbeli ítéletet a mai napig sem kapták meg. Ez meglehetősen szokatlan eljárás.

Ruttner György azt mondja, biztos abban, hogy egy átlagos elítélt esetében ilyen orvosszakértői vélemény mellett halasztást adna a bíróság, de mivel a színész ügyében sok a furcsaság, így bármire fel vannak készülve. Abban az esetben, ha nem kapják meg a halasztást, további jogorvoslati lehetőséggel élnek majd, vagyis fellebbeznek.

Ruttner György abba nem szeretne belemenni, mi történhet akkor, ha Damu Rolandot ebben a jelenlegi életveszélyes állapotában börtönbe zárják.

Azt is megtudtuk, hogy a további orvos szakértők eredményét a jövő hét elejére ígérték Damuéknak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik