Szórakozás

Damunak vége!? Soha nem bocsátanak meg neki?

Damu Rolandnak vélhetően nem bocsátanak meg a rajongói, valószínűleg a börtön után sem tudja majd ott folytatni, ahol abbahagyta – vélekedik a pszichológus.

Nem Damu az egyetlen olyan híresség, akit bűncselekmény elkövetése miatt elítéltek, sőt börtönbe is csuktak. Mégis valahogy ő az, akiről az átlagember is azt gondolja, hogy nagyon nagyot vétkezett, még akkor is, ha ő mindvégig ártatlannak vallotta magát.

Csides Kata pszichológus szerint egyáltalán nem véletlen, hogy míg Zalatnay Cininek, illetve Stohl Andrásnak mindenki megbocsátotta amit tett, addig vélhetően a Jóban Rosszban egykori sztárjánál egészen másképp alakulnak majd a dolgok, ha kiszabadul a börtönből.

„Stohl András az évek során mindenki Bucikája lett, az emberek maguk keresnek számára mentségeket, kibúvókat. Meg lehet figyelni, hogy mentegetik, elnézőbbek vele, mert alapvetően egy szerethető figura, egy kedves karakter. Ráadásul sokan úgy ítélik meg, hogy maguk is elkövethetnek adott esetben olyan dolgot, amit ő tett. Mindenki bulizott már, mindenki ivott, és ha nem is helyes, de biztosan sokan ültek már autóba úgy, hogy előtte ittak. Amit Stohl András tett, nem egy erőszakos bűncselekmény, az agresszió az, amit senki nem tolerál. Vélhetően ezért kezelik így Damu Rolandot. Úgy vélem, hogy neki, Stohl Andrással ellentétben nincs esélye a visszatérésre, vélhetően keresztbevágta az életét” – mondja Csides Kata, aki szerint Zalatnay Sarolta esete is egészen más volt, ezért bocsátottak meg neki az emberek.


Damu Roland és ügyvédje, Ruttner György
Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI

Ráadásul Cininél, csakúgy mint Stohlnál megtörtént a vezeklés, leülték a büntetésüket, ami szintén szimpatikus az átlagembernek, hiszen látják, hogy a sztárokkal sem kivételeznek. Cini egyébként ebben élen járt, ugyanis hosszú idő óta ő volt az első olyan magyar híresség, akit börtönbüntetésre ítéltek és azt le is töltötte.

Mi mindenesetre nem szeretnénk ráhúzni a vizes lepedőt Damu Rolandra, kíváncsian várjuk, igaza lesz-e a pszichológusnak. Ez azonban legkorábban vélhetően csak négy és fél év múlva derülhet ki, ha csak kedvezménnyel ki nem engedik a színészt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik