Szórakozás

Újra bíróság előtt Damu ügye – Elhalasztják a börtönt

Nem javul a szívinfarktus gyanújával kórházba szállított Damu Roland állapota, ezért ügyvédje úgy ítéli meg, el kellene halasztani ügyfele börtönbe vonulását. Erre azonban csak a bíróság adhat engedélyt.

Az elmúlt hét végén csak sejtettük, hogy Damu Roland és ügyvédje a színész egészségi állapotára hivatkozva halasztást kér majd a börtönbevonulást illetően, de most már biztos a dolog. Ezt Ruttner György is megerősítette a Hír24 érdeklődésére.

Mint ahogyan arról már beszámoltunk, a négy és fél év börtönbüntetésre ítélt színész az elmúlt héten az utcán rosszul lett, ezért kórházba vitték. A tüneteiből eleinte arra gyanakodtak, hogy szívinfarktusa lehetett, de ez valójában a mai napig nem bizonyosodott be. Ráadásul a rosszullétek nem múltak el, így a szakemberek úgy ítélték meg, hogy a színésznek alapos kivizsgálásra van szüksége. Emellett állandó orvosi felügyeletet is biztosítanak számára.

Ruttner György a Hír24 érdeklődésére elmondta, ügyfele egészségi állapota azt indokolja, hogy kérjék a bíróságtól a börtönbüntetés megkezdésének halasztását. Az ügyvéd hozzátette, nem arról van szó, hogy Damu ki akarná húzni magát a kötelezettségei alól, annak minden tekintetben eleget tesz majd. Jelenlegi állapota azonban nem teszi lehetővé, hogy bevonuljon a büntetés-végrehajtási intézetbe.

Az azonban kérdés, hogy a bíróság engedélyezi-e majd, hogy Damu csak később kezdje meg a rá kiszabott büntetés letöltését. A gyakorlat azt mutatja, hogy betegség esetén a taláros testület meg szokta adni a halasztást, ám csak akkor, ha a kirendelt orvos szakértő is megerősíti a kérelemben foglalt betegség tényét. Egyébként egyelőre még az érintett sem tudja, hogy valójában mikor kellene bemennie a bv-be.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik