Szórakozás

Színházi botrány: jelentős anyagi kárt szenvedett a társulat

Bár eddig mindenhol nagy sikerrel játszotta a Fogi színház Bulvárszínháza a Bubus című darabját, Szentendrén a közelmúltban mégis el kellett halasztani az előadást, mert alig volt érdeklődő. A társulat szerint valakik tettek annak érdekében, hogy káruk származzon.

Fogarassy András, a színház igazgatója előre bocsátotta, nem szeretnének vádaskodni, éppen ezért inkább csak név nélkül beszél a történtekről.

Elmesélte, hogy más városokban szinte mindig telt házzal játsszák a Bubus című darabot, melyben olyan népszerű színészek játszanak, mint Csala Zsuzsa, Harsányi Gábor és Beleznay Endre. A tapasztalatokból kiindulva Szentendrén is bizakodóak voltak, éppen ezért érte őket váratlanul a hír, miszerint alig fogynak a jegyek, csupán 30-40 jegyet tudtak eladni.

Ám ekkor a színház igazgatója megtudta, hogy valaki vagy valakik szándékosan letépkedték, illetve eltüntették a plakátjaikat, amelyen a szentendrei előadást reklámozták. Bár próbálták pótolni a falragaszokat, azok újra és újra eltűntek.

Fogarassy András azt mondja, arra kezdtek gyanakodni, hogy egy másik színháztársulat állhat a háttérben, ugyanis volt olyan hely, ahol a Bubus plakátjaira a másik teátrum hirdetése volt ráragasztva. Az igazgató szerette volna ellenőrizni a gyanúját, ezért felhívta a gyanúsnak vélt társulat illetékesét. Fogarassy András azt mondja, az illető felháborodott, amikor kérdőre vonta, és azzal vágott vissza, hogy a Fogi Színház meg ugyanabban az épületben osztotta szórólapjait, ahol ők játszottak. Az igazgató úgy véli, hogy a szórólapozással semmiféle törvénybe ütköző dolgot nem tettek. Ugyanakkor amiatt, hogy a plakátjaik eltűntek, nekik komoly káruk keletkezett, mivel az előadást nem tudták megtartani, a színészek is elestek a fellépti díjuktól.

A Hír24 felhívta a Fogarassy András által emlegetett társulat egyik tagját, aki kérdésünkre azt mondta, vele biztosan nem beszélt a Fogi színház igazgatója. Ugyanakkor úgy véli, hogy Fogarassyék csak reklámot akarnak maguknak azzal, hogy plakátháborúról beszélnek.

Fogarassy Andrást arról is megkérdeztük, jogi útra terelik-e az ügyet, hiszen abból jelentős anyagi káruk származott. Az igazgató azt mondta, nem szeretnének ezzel tovább foglalkozni, inkább a művészi munkára koncentrálnak, mint ahogyan eddig is tették.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik