Szórakozás

Elképesztő! Cisztát találtak a magyar színész szemében

Beleznay Endre rutinműtétre készült, amikor kiderült, hogy a szemüregében többféle sérülés nyoma látható, sőt egy cisztát is találtak benne.

A színész már jó ideje küszködött rövidlátással, ráadásul a kontaktlencsét is egyre kevésbé bírta a szeme. Ennek oka az volt, hogy munkája miatt rendszeresen tovább hagyta a szemében, mint ahogyan azt szabad lett volna. Előfordult, hogy előadáson már alig érzékelte a körülötte lévő dolgokat, ami persze komoly problémát okozott számára. Aztán rábeszélték, hogy menjen el egy lézeres szemműtétre, amely hosszú távú megoldást jelent a rövidlátásra.

Beleznay Endre némi hezitálás után rászánta magát a vizsgálatra, amely viszonylag rövid volt és fájdalommentes. Ekkor még nem is sejtette, hogy miféle veszélyek leselkednek rá. Ám szerencséjére a beavatkozás előtt még konzultált egy ismerősével, aki arra figyelmeztette, hogy kérjen tanácsot legalább még egy orvostól, mert szerinte nem vizsgálták meg elég alaposan az első helyen.


Beleznay újra jól lát (Fotó: RTL Klub / Sajtóklub / Bársony Bence)

„Szerencse, hogy hallgattam a jó tanácsra. Ma már tudom, mennyire fontos, hogy a beteget partnerként kezeljék, elmondják neki, milyen betegsége van, milyen kezelések, beavatkozások közül tud választani. Ha nem fogadom meg, amit az ismerősöm javasol és megoperáltatom a szememet az első helyen, talán tragikus véget ért volna a történetem” – mesélte A doktor című filmsorozat főszereplője.

Beleznay Endre végül egy másik szemészeti centrumba is ellátogatott, ahol közölték vele, hogy a szemüregében számos korábbi sérülést látnak, amit az első helyen senki nem vett észre. Ezek egyébként korábbi ütésektől származhattak, amelyeket a színész színpadi munkája során szenvedhetett el. Emellett találtak a szemüregében egy cisztát is, amelyről szerencsére kiderült, hogy jóindulatú elváltozás, így különösebb teendő nem volt vele. Ugyanakkor a látásjavító műtétet végül sikeresen elvégezték mind a két szemén.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik