Szórakozás

Havas Henriknek köszönhetjük Kiszel Tündét?

Ki gondolná, hogy annak idején Havas Henrik volt az, aki először televíziós munkát adott Kiszel Tündének. De eddig arról sem igen tudtunk, hogy a naptárdívának a 90-es évek közepén állandó belépője volt a Parlamentbe, ahol politikusokkal készített interjúkat, na persze nem államtitkokról, hanem a magánéletükről faggatta őket.

Lehet őt szeretni, lehet őt utálni, de az kétségtelen: ha akarjuk, ha nem, Kiszel Tünde részese a mindennapjainknak, s talán nem is létezik ember kishazánkban, aki a nevét meghallva ne tudná, ki ő, aki ne tudná felidézni az arcát, a szófordulatait és kalandjait. A dekoratív médiaszemélyiség a Hír24-nek mesélt a karrierje kezdetéről, és ezúttal azt is elárulta, miben látja a Kiszel Tünde-jelenség titkát, mi az, amitől ennyi ideje állandó szereplője a bulvárlapoknak.


Fotó: Neményi Márton

Úgy tudom, gimnazista voltál, amikor először léptél ki a nyilvánosság elé, egyebek mellett kártyanaptárakon szerepeltél.

A strandon fedezett fel egy fotós. Azt mondta, szép az alakom és egzotikus az arcom, ezért szívesen készítene rólam egy portfoliót. Annyira bizalmatlan voltam, édesanyámat és egy barátnőmet kértem meg arra, hogy kísérjenek el a műterembe. Végül rendkívül jó és eredményes volt a fotózás, divatfotók és fehérneműs képek is készültek rólam. Ezt követően hívtak meg castingra a Tutti Frutti című műsorba, ahol én voltam az első magyar lány. Ez a német RTL televízió  showja volt, nagyon sokan szerettek volna bekerülni, így nagy szám volt, amikor feltűntem a műsorban. Amikor hazajöttem, mindenki interjút kért tőlem, sok helyen szerepeltem.

Ekkor figyelt fel rád Havas Henrik is?

Igen. Meghívott beszélgetni a Casinó TV-be. Nagyon jól sikerült az interjú, aminek a végén felajánlotta, hogy készítsek riportokat a televíziónak. Szívesen vállaltam, hiszen előtte már írtam újságcikkeket. A legemlékezetesebb talán a Torgyán Józseffel készített interjúm volt, ez az interneten még most is a legnézettebb videók között van. Körülbelül egy évig dolgoztam ennél a csatornánál, és ezalatt az idő alatt nagyon sok hírességgel készítettem interjút.

Úgy tudom, folyamatos bejárásod volt a politikusok rezidenciájára is.

Valóban sok helyen megfordultam, a miniszteri irodáktól kezdve a Parlamentig. Interjúztam Orbán Viktorral, Für Lajossal, Jeszenszky Gézával, Deutsch Tamással, Kovács Lászlóval is, de egyetlen politikust sem a munkájáról, hanem a magánéletéről faggattam, ami akkoriban igencsak szokatlan volt. Sok művésszel is beszélgettem a műsoraimban, főként a Budapest TV-ben, ahol 15 évig voltam képernyőn, de dolgoztam szerkesztőként, illetve producerként, csak aztán sajnos megszűnt a csatorna.

Sérelmezed, hogy jelenleg sehol nincs önálló műsorod?

Nincs bennem sértődöttség. Mindezek mellett úgy érzem, lenne igény rám és egy általam vezetett beszélgetős műsorra.

Hogyan értékeled, mi lehet, a Kiszel Tünde-jelenség titka?

Elsősorban az, hogy eladható termék vagyok. Tudom, hogy megosztom az embereket, de ez sokkal érdekesebb, mintha szürke és unalmas lennék. Vannak, akik azért olvassák el a rólam szóló cikkeket, mert szeretnek, mások pedig, akik nem kedvelnek, azért, hogy tudjanak kritizálni. Egy biztos, én mindig hozom a nézettséget. Az is nagyon fontos, hogy az ember állandóan megújuljon, és szerintem ebben a tekintetben sem lehet rám panasz. Ráadásul a nézőktől rengeteg pozitív visszajelzést kapok, ami nagyon nagy erőt ad a további munkámhoz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik