Szórakozás

A némafilmes tarolt az Oscaron

Billy Crystal ezúttal nem váltotta meg a világot házigazdaként, és finom poénokkal asszisztált A némafilmes nagy estjéhez.

Nagy meglepetések, botrányok, villantások és poénok nélkül telt az idei Oscar-gála. Utóbbiért Billy Crystalt lehetne felelőssé tenni, de valószínűleg felsőbb utasításra vette ennyire visszafogottra a figurát házigazdaként. A bevonulójával még semmi baj nem volt, de később csak apróbb mosolyokat tudott a jelenlévők és ezzel együtt a tévénézők arcára csalni. A tavalyi Anne Hathaway, James Franco horrorpárostól viszont még így is klasszisokkal jobb volt. Amire egy csapat hangya is képes lett volna mondjuk.

A díjátadók sem sziporkáztak Robert Downey Jr. és Chris Rock kivételével. A nyertesek ellenben mind jó köszönőbeszéddel készültek, és ezúttal elmaradtak az elmúlt évekre jellemző politikai beszólások is.

Az est legnagyobb nyertese a The Artist – A némafilmes lett öt díjával, köztük a legjobb film, a legjobb rendező és a legjobb férfi főszereplő szobrával. A leleményes Hugo szintén ötször került ki győztesen, de csak a technikai kategóriákban. A Vaslady kétszer, az Utódok, a Kezdők, A segítség és az Éjfélkor Párizsban egyszer-egyszer diadalmaskodott. Az élet fája, a Pénznyelő és a Hadak útján viszont csúnyán elbukott, és semmit sem kapott.

A legjobb outfit díjáért Angelina Jolie, Michelle Williams és az aktuális Clooney-né aspiráns, Stacy Keibler ruhakölteményei versenyezhettek volna, ha lenne ilyen kategória. Botrányok terén is fékezett habzású volt a ceremónia. Mindössze egy káromkodással, és egy Sacha Baron Cohen morbid performansszal. A komikus új alteregójaként, a Diktátorként jelent meg, és a vörös szőnyegen elszórta példaképe, Kim Dzsongil hamvait. Szóval sok mindenre nem fogunk emlékezni már két nap múlva sem az Akadémia nagy ünnepéről. Ha pedig csendben fülelünk, akkor halljuk, miként esett le még jobban a gála nézettsége.

Percről percre tudósításunkat itt találja, akit az apróbb részletek is érdekelnek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik