Szórakozás

Megmenti-e az Oscart Crystal?

Billy Crystal idén már kilencedik alkalommal vezényli le az Oscar-gálát, ám ekkora nyomás még sohasem nehezedett a vállaira.

Amikor Eddie Murphy kilépése után Billy Crytal lett az idei Oscar házigazdája, sokak megkönnyebbültek. A komikus ugyanis a legrutinosabb színész ezen a téren. Eddig nyolc alkalommal volt ő a ceremóniamester, és ezen alkalmak egyben a legszórakoztatóbb Oscar-átadók is.

Idén viszont nem elég, ha hozza a szokásos formáját, ugyanis neki kell visszahoznia a show-t a süllyesztőből. Először is nehéz lesz azokat újra a képernyő elé csalni, akik a tavalyi gálát végigszenvedték a betépett James Franco és zavarban lévő Anne Hathaway párosának hála. Aztán idén nincs olyan film a legjobbnak jelöltek között, ami igazi blockbuster lenne. Egyedül A segítség lépte át a kilenc versenymunka közül a 100 milliós álomhatárt. Vagyis nincs egy olyan egyértelmű közönségkedvenc – mint a Titanic vagy A Gyűrűk Ura volt anno -, aminek világszerte milliók drukkolnának. A másik probléma, hogy a fiatalok nagy része nem hajlandó bekapcsolni a világító dobozt, hogy figyelemmel kövesse a filmes szakma legnagyobb ünnepét. Crystal személye pedig végkép nem vonzza majd őket, mivel a legtöbben valószínűleg nem is ismerik, vagy alig emlékeznek rá.

Ezekkel a leküzdésre váró akadályokkal Billy is tisztában van, és ezért mindet be fog vetni a siker érdekében. Ahogy a korábbi években, idén is lesz több filmes jelenet, amibe utólag rakták bele a komikust, illetve előadja szokásos musical-dalát a 2011-es év legnagyobb alkotásairól. De a díjátadók közé is benyomta barátait – Will Ferrell-t, Zach Galifianakist, Tina Fey-t és Bradley Coopert – akiknek a gegeket szintén ő írta. Sacha Baron Cohen pedig legújabb alteregója, a Diktátor képében fog megjelenni, ami magában hordozza pár emlékezetes másodperc lehetőségét. De hogy miként sülnek el Billy poénjai, azokat majd csak hajnalban tudjuk meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik