Szórakozás

17 évig érdemes hallgatnia a Viszkisnek – Az állam lecsaphat a pénzére

Fábry nem tudta kifizetni azt a pénzt, amit a Viszkis kért, Ambrus Attila pedig nem is kérhetett volna. Amennyiben bárki fizet neki, az állam könnyen lecsaphat rá.

“Amíg a büntetett előélethez való hátrányok alól nem mentesül, addig nem kérhet pénzt” – foglalta össze röviden Dr. Mester Csaba a Hír24 Ambrus Attilával kapcsolatos kérdését, miszerint meddig nem nyilatkozhat ellenjuttatásért a nemrég szabadult Viszkis.


Meglehet, az állam gazdagszik majd a Viszkis vallomásán

Mint ahogyan arról a Hír24 elsőként beszámolt, a tizenkét év után kedvezményekkel szabaduló bankrablót az újonnan induló Fábry-show látta volna vendégül. A keddi forgatási napon még a stábtagok sem tudhatták, ki lesz az a sztárvendég, akinek kiléte előttük is hétpecsétes titok, a kiszivárgott információk alapján azonban már a közönség is tűkön ülve várta a Viszkist, aki csak nem érkezett meg.

“Olyan gázsit kért a Viszkis, amit nem tudtunk neki megadni” – jelentette be a műsor házigazdája a kamerák kereszttüzében, ezzel elismerve azt is, hogy hiába léptek életbe az új jogszabályok, Ambrus Attila komoly anyagi igénnyel élt a produkció felé. Bár hivatalosan senki nem erősítette meg, úgy tudjuk, ez az összeg több millió forint.

“Amennyiben az ügyész hivatalból, vagy például bejelentés alapján értesül arról, hogy valaki pénzt kapott, keresetet nyújthat be, az interjúért kapott pénz pedig az államot illeti meg” – tette hozzá Mester Csaba, aki azt is elmondta, Ambrus Attila esetében ez a mentesség jóval a jogerősen kiszabott tizenhét év után következhet csak be.
Ambrus Attilának a jelek szerint óvatosabbnak kell lennie, hiszen Fábry Sándor kijelentésének köszönhetően feltehetően árgus szemekkel figyelik ezután minden lépését, és nyilatkozatát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik