Szórakozás

Művelt ember lett a Viszkis

Egy ország találgatja, milyen sors vár Ambrus Attilára. Szakemberek szerint nagy esély van a sikeres visszailleszkedésére, hiszen okos, művelt ember vált belőle a rácsok mögött.

Tizenkét év börtönbüntetés után szabadult a rácsok mögül Ambrus Attila. A Viszkis a saját bevallása szerint rengeteget változott a több mint egy évtized alatt, ráadásul leérettségizett, diplomát szerzett, és kitanulta a keramikus mesterséget is. Az persze kérdés, hogyan állja meg a helyét a kinti életben, milyen eséllyel szerez magának állást, teremt egzisztenciát. Tudni lehet, hogy egy ideig pártfogó segíti majd, aki jóval a szabadulása előtt felvette vele a kapcsolatot.


Fotó: MTI

Végh József kriminálpszichológus szerint Ambrus Attila megállja majd a helyét, sőt van annyira okos, hogy a Viszkis márkanévből megél, hiszen nemcsak rossz, hanem jó híre is van az országban. “Az viszont rajta múlik, mit kezd vele, mennyire váltja aprópénzre a kétes hírnevét” – tette hozzá a szakember.

Dr. Magyar György, Ambrus Attila egykori ügyvédje a TV2 Mokkájában elmesélte, a Viszkis több állásajánlatot is kapott, sokan akarnak segíteni rajta.”Nyilvánvaló nem a bűnözőt szeretik benne, támogatják a visszailleszkedését. Komoly megkereséseket kapott”  – szögezte le.

Dr. Kabódi Csaba, az ELTE büntetőjogi karának tanszékvezetője szerint az, hogy Attila felsőfokú végzettséget szerzett, és megtanult angolul, könnyebbé teszi számára a visszailleszkedést. Úgy véli, általában az a tapasztalat, hogy aki három hónapot  átvészel, az szinte bármennyit kibír a szabadulása után. “Az kérdés, hogy kik veszik körül majd, kik befolyásolják” – tette hozzá.

Ambus Attila iránt most hatalmas a médiaérdeklődés. Nincs olyan nap, hogy személyével, lehetséges sorsával kapcsolatban ne szólalnának meg szakértők, akik hisznek abban, hogy a legendává vált Viszkis újra tudja építeni az életét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik