Szórakozás

5 tévésorozat, amit mindenki nézett

Vannak biztos pontok az ember életében: születés, iskola, munka, halál és persze a Dallas. Népszerű retroszériákat gyűjtöttünk össze, melyek milliókat tapasztottak a képernyők elé hétről-hétre.

Dallas

Az amerikai Ewing család tagjai az 1990 és 1997 közötti időszakra költöztek be a magyar otthonokba. Mindenki olyan gazdag akart lenni, mint Jockey, olyan sármos, akár Bobby vagy éppen olyan szép akárcsak Pamela. A dúsgazdag olajmágnás família hétköznapi gondjai azonban nem sokban tértek el a magyar átlagétól, a nagy vagyont leszámítva, náluk is állandó volt a folyamatos ármánykodás, megcsalások, kibékülések, gyermekáldások követték egymást.

A homok titkai

A Dallas 1997-ben véget ért hazánkban, de nem maradtunk sorozat nélkül ebben az évben kezdődött ugyanis „A homok titkai” című brazil szappanopera, melyben Ruth és Raquel küzdelmét követhettük nyomon. Az ikerpár tagjai szöges ellentétei voltak egymásnak: Ruth a jót, Raquel pedig a gonoszt testesítette meg a szériában. Holdkóros Tonho neve pedig napjainkig nem tűnt el a szóhasználatból.

A szupercsapat

Szintén ’97-től vetítették hazánkban a négy főből álló alakulat akcióit, vagyis A szupercsapat című sorozatot. Azóta a szériából egészestés mozifilm is készült, de valahogy azt az érzést már nem hozta vissza, amit az ember hétről hétre a tévékészülékek előtt ülve érzett. Mr. T pedig egy csokireklám rombolja imidzsét.

Baywatch

Volt még nekünk Baywatch-unk vízimentőkkel egyenesen Kaliforniából. Mitch Buchannon vezetésével számos kalandban lehetett részünk. Az életmentésen túl, rengeteg bűntényt is megoldottak a fürdőruhás védőangyalok a tengerpart közvetlen közelében.

Szomszédok

S hogy hazánk csemegéje se maradjon ki a sorból, 1987-ben kezdte játszani a televízió a magyar Dallast, a Szomszédok című teleregényt. A gazdagréti lakótelepen élők mindennapjait követhettük nyomon, Vágásiék, Takácsék és Magenheimék életén keresztül. A sorozat 1999 végéig futott a Magyar Televízió műsorán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik