Belföld

Hogyan vészeljük át a telet betegség nélkül?

Az influenza szezon még várat magára, talán az enyhe télnek köszönhetően, de nem árt odafigyelni és inkább megelőzni a szezonális megbetegedéseket.

Néhány “csodaszer” a konyhából

Amellett, hogy sok friss citrusfélét (citromot, narancsot, grépfrútot) fogyasszunk, további zöldségekre is felhívnánk a figyelmet, amelyről talán nem is sejtenénk, hogy segítenek megelőzni a betegségeket. Ilyen például a vöröshagyma, a cékla, a torma, de remek ellenszer még az erős paprika, a hagymatea és a savanyú káposzta egyaránt.

Télen is figyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

Nem csak a tikkasztó hőségben kell pótolni az elvesztett folyadékot, de a hideg napokban is óvnunk kell szervezetünket a kiszáradástól. Ajánlott a frissen facsart gyümölcslevek fogyasztása, de a meleg italok, mint például a tea vagy a forralt bor is remekül megfelelnek ennek a célnak.

Pihenés

Mindig időt kell szakítani a fáradalmak kiheverésére, mert a legyengült szervezet a betegségek legjobb barátja. Persze nem csupán az tévé előtti szunyókálás lehet a megoldás, aktív pihenéssel szintén feltöltődhetünk.

Gyakori kézmosás

Amennyiben elkezdődne az influenzaszezon, figyelni kell arra, feltéve hogy lehetséges, hogy ne nagyon tartózkodjunk sok emberrel együtt zárt térben, ha ez elkerülhetetlen, gyakran szellőztessünk, s sűrűn mossunk kezet, utóbbira ügyeljünk a tömegközlekedési eszközök igénybevétele után, előbbire pedig otthonunkban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik